Kolding Netavis

Fastfood-kæde planter 10.000 træer nær Kolding

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

I efteråret 2020 blev det sidste stykke legetøj langet over disken hos Sunset Boulevard. I stedet plantes der træer, når gæsterne køber en børnemenu, som skal blive til nye danske folkeskove.

Fastfood-branchen bliver ofte betegnet som en af de største distributører af legetøj. En stor del af legetøjet har kort levetid og ender ofte i skraldespanden, hvilket er en få-og-smid-væk-kultur, som den danske fastfoodkæde ikke længere ønsker at være en del af.

I efteråret 2020 besluttede Sunset Boulevard derfor at fjerne alle plastikdimser, papirmøller og andet legetøj fra børnemenuen. I stedet bidrager gæsterne nu til etablering af folkeskove, når de køber en børnemenu i restauranterne. Nu er ikke mindre end 160.000 træer sat i jorden i eller omkring fem danske byer. Det svarer til et samlet areal på ca. 65 fodboldbaner.

-Vi er stolte af at kunne sige, at alle træerne nu er sat i jorden. Og det gør mig glad, at det er med gæsternes fulde opbakning. Det betyder jo, at gæsterne må undvære legetøjet når de køber vores børnemenu, men til gengæld er vi alle sammen med til at bidrage til endnu mere grøn skov, og gøre en lille forskel i det samfund vi er en del af, siger Jens Broch, administrerende direktør i Sunset Boulevard, i en pressemeddelelse.

10.000 træer er nu plantet i Gesten

Sunset Boulevard har sammen med Growing Trees Network sat træerne i jorden i Gesten. Træerne skal bidrage til den grønne omstilling, og vokse op og blive til ny folkeskov, som fremtidige generationer får glæde af.

Tiltaget skaber stor glæde hos medarbejderne i den lokale restaurant i Kolding.

-Jeg er meget glad for, at vi hos Sunset Boulevard bidrager til, at borgerne her i byen og de fremtidige generationer nu får endnu mere skov at færdes og lege i. Dét at vi har sat træerne i jorden nu, og helt konkret er med til at gøre en forskel her i området, gør mig meget stolt. Og så er det også lidt fedt, at det er gæsterne selv, som er med til at beslutte, hvad den nye skov skal hedde, fortæller Mie Bruun, Restaurantchef i Sunset Boulevard, Vejlevej i Kolding.

I 2018 begyndte Sunset Boulevard at implementere tiltag til gavn for miljøet og klimaet. Indtil videre har det blandt andet betydet et farvel til plastiksugerør og engangskopper til sodavand, plastiklåg, plastiksalatbakker og en kraftig reduktion af emballagen, når gæsterne nyder deres måltid i restauranterne.

Selvom legetøjet er fjernet fra børnemenuen til fordel for at plante træer, er der stadig rig mulighed for leg, når familien besøger Sunset Boulevard. Der er legeland i mange restauranter, og der er blevet lavet en bakkeserviet med sjove opgaver og naturviden i børnehøjde. Desuden har Bog & Idé udlånt en masse gode brætspil for hele familien, som man kan spille igen og igen.

På den måde er den gode familiehygge altid i højsædet, når man nyder en frisklavet burger eller sandwich hos Sunset Boulevard.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel