Kolding Netavis

Europæisk lys på Kolding som designby

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Kolding Kommune er inviteret til at fortælle om visionen ”Sammen designer vi livet” for flere europæiske lande i Bruxelles. Invitationen kommer fra byen Lille i Frankrig, der skal være World Design Capital i 2020.

Kolding er den eneste danske kommune, der har design i sit DNA, og som satser på at bruge design aktivt til at løse kerneopgaven: at levere velfærd til borgerne. I designprocesser sætter man nemlig slutbrugeren i centrum og designer ud fra brugernes behov. Det er også tanken bag Kolding Kommunes mission om, at al velfærd starter i Borgerens Centrum, skriver Kolding Kommune i en pressemeddelelse.

Dertil kommer, at design er en autentisk styrke, fordi Kolding i årtier bagud har været kendt som byen med kunsthåndværk og design.

Det er denne autentiske styrke og borgertilgang, der ligger til grund for Kolding Kommunes vision ”Sammen designer vi livet”. Kolding har som den eneste danske by siden 2017 været medlem af det globale netværk UNESCO Creative Cities Network som kun én af 39 designbyer på verdensplan.

Design i en kommunal kontekst

Denne satsning på design har givet genlyd i kreative byer andre steder i verden. Helt konkret har den ført til en invitation. Mandag 25. november er Kolding Kommune nemlig inviteret til at fortælle om arbejdet med visionen.

Det sker ved et arrangement i Bruxelles i Belgien, som den franske by Lille står bag. Lille forbereder sig på at blive ”World Design Capital” i 2020. Arrangementet hedder ”Public Policy Design” og handler om, hvordan man anvender design og designmetoder som en styrke i en kommunal/en offentlig kontekst.

– Kolding er ret unik i forhold til at bruge design som katalysator for udvikling og vækst, hvilket gælder både interne kommunale projekter og i samarbejdet med eksterne aktører. Derfor har vi noget at byde ind med også i en europæisk kontekst, påpeger Mikael Sorknæs, som er leder af Design og Vision i Kolding Kommune.

Han deltager i mødet som oplægsholder og paneldeltager på Kolding Kommunes vegne side om side med repræsentanter fra Helsinki, Valencia og Bruxelles, der også har erfaring med design-drevne offentlige projekter.

Debatten vil fokusere på de fordele og udfordringer, der kan være, og på de metoder, man kan benytte, når man arbejder med design i en offentlig kontekst.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel