Kolding Netavis

En højtlæsningsstund for voksne

Elo Christoffersen
By Elo Christoffersen
På Kolding Bibliotek læser skuespiller Maja Juhlin højt fra den islandske roman Ar. PR-foto.

Den 9. november kan du lytte til en fortælling i stearinlysenes skær, mens solen går ned.

Det er ikke så ofte, at voksne har mulighed for at lukke øjnene og nyde at få læst højt. Det kan du til arrangementet Skumringstimen på Kolding Bibliotek. I forbindelse med Nordisk Biblioteksuge er der højtlæsning fra den samme tekst på samme tid på tusindvis af biblioteker og skoler i Norden. På Kolding Bibliotek læser skuespiller Maja Juhlin højt fra den islandske roman Ar, skrevet af Auður Ava Ólafsdóttir. Romanen vandt Nordisk Råds Litteraturpris i 2018.

Romanen handler om den midaldrende islænding, Jónas Ebeneser, der er fyldt af opgivelse, tungsind og er tappet for livsgnist. I romanens begyndelse forlader han Island og rejser til et krigshærget land med et ærinde. Han vil afslutte sit liv. Dødslængslen tager dog en uventet drejning. Jónas genfinder en glæde og en mening med tilværelsen, da han hjælper med at genopbygge det hærgede land.

Højtlæsning mens mørket falder på

Skumringstimen foregår på Torvet på Kolding Bibliotek den 9. november klokken 16.30-17.30. Arrangementet er gratis, men husk at hente en billet på biblioteket eller på www.koldingbib.dk.

Arrangementet er et samarbejde mellem Koldingbibliotekerne og Foreningen Norden Kolding.

Maja Juhlin læser også op for 5. årgang på Christiansfeld skole til et lukket arrangement mandag den 9. november klokken 8.45.

Nordisk Litteraturuge

Nordisk Litteraturuge er et projekt under Foreningerne Norden, der finder sted hvert år i uge 46 med det mål at sprede nordisk litteratur, stimulere glæden ved at læse og fremme solidaritet og samarbejde på en anderledes og spændende måde.

Hvert år vælges et tema som udgangspunkt for de udvalgte højtlæsningstekster. I år er temaet Norden i verden.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *