Kolding Netavis

Emil fra Lønneberg: En skarnsknægt på scenen

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Tirsdag kan du opleve teaterforestillingen om Emil fra Lønneberg.

Astrid Lindgrens skarnsknægt, Emil, kan nu opleves på scenen, når Folketeatret besøger Kolding Teaterforening med forestillingen ”Emil fra Lønneberg”. Det sker tirsdag den 12. februar.

Om forestillingen skriver Folketeatret:

Lindgrens elskede historie om ”EEEEMIL”, råber Anton Svendsen, så det runger i hele Katholt. Nu er Emil fra Lønneberg igen kommet galt afsted. ”Jeg gjorde det bare af godhed”, siger Emil, men det har far lidt svært ved at forstå, som han står dér med musefælden på storetåen. Emil er fuld af gode ideer – men det ender tit galt, og så må han en tur på værkstedet for at sidde og tænke lidt over sine gale streger, mens han snitter træmænd. Næsten 100 træmænd er det efterhånden blevet til.

Malkepigen Line er overbevist om, at Emil ender i helvede. Men Emils bedste ven, gårdskarlen Alfred og lillesøster Ida, synes begge, at Emil er god nok, præcis som han er. Og selvom mor Alma vrider sine hænder i fortvivlelse over Emils uheldige hittepåsomhed, så aner hun en kommende sognerådsformand i sin kærlige og kloge søn.

I Folketeatrets nye version af Emil fra Lønneberg er der gang i teaterlegen, når Emils hoved sidder fast i suppeterrinen; når Ida hejses op i flagstangen; når Kommandusen falder i Emils ulvefælde; når Emil holder gilde for sognets fattiglemmer, og når vi møder Tyttebær-Maja, Tumbe-Jokum, Bette-Rikke og alle de andre vidunderlige figurer fra Astrid Lindgrens fortælling om skarnsknægten med hjertet på rette sted.”

I rollerne som Emil og andet godtfolk fra Lønneberg ser vi Michael Slebsager, Peder Holm Johansen, Jesper Riefensthal, Morten Bo Koch, Sofie Alhøj, Tine Gotthelf, Lisbeth Gajhede, Christine Gaski, Siff Hebe Vintersol. Leiv Arne Kjøllmoen har instrueret.

Forestillingen starter allerede klokken 17 på Comwell Kolding Teater. Billetter kan købes på www.billetten.dk.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Del denne artikel