Kolding Netavis

Elever på Brændkjærskolen udforsker vandets gådefulde verden

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Dette billede er ikke fra Brændkjærskolen, men fra en tidligere festival. Foto: Naturvidenskabsfestival.

Med egne hænder, øjne og ører kommer eleverne på Brændkjærskolen nu til at opleve, hvad det vil sige at forske og gøre opdagelser. Under den kommende, nationale Naturvidenskabsfestival 2022 skal eleverne med nyindkøbte waders blive klogere på vandets verden.

De naturvidenskabelige gåder står i kø, og der er uendeligt mange uudforskede spørgsmål at blive klogere på, hvis man – som de fleste børn – har nysgerrigheden i behold.

På Brændkjærskolen står årets Naturvidenskabsfestival i vandets tegn. Udstyret med nyindkøbte waders og vandkikkerter drager skolens cirka 75 elever fra 5. årgang ud til Svanesøen og Dalby Møllebæk for at blive klogere på vandets liv.

-Vand er et godt emne, fordi vand er centralt for liv, og vi har i Kolding mulighed for at lave undersøgelser med to forskellige vandkilder, fortæller naturvejleder på Brændkjærskolen, Mogens Hansen.

Temaet for årets store, nationale Naturvidenskabsfestival på landets grundskoler og gymnasier er i år ”Gådefulde Verden”. Godt 100.000 elever på alle klassetrin, helt fra indskolingen til gymnasiet, vil i slutningen af september slippe det normale skoleskema og bruge en dag, flere dage eller en uge på at fejre naturvidenskaben og dens guldgrube af gåder.

Forskelle undersøges

På Brændkjærskolen skal eleverne blive gode til undersøge. Eleverne skal derfor trække i waders og undersøge søen og vandløbet for bl.a. vandhastighed, livet i og omkring vandet og se, hvorvidt der er forskelle eller ligheder mellem de to typer vand.

-Man lærer, mens man gør – noget vi ikke altid kan nå i hverdagen, siger Mogens Hansen.

Vandprojektet har fået bevilget 15.000 kr. fra den nationale festivalpulje, som er finansieret af Poul Due Jensens Fond. Pengene er gået til indkøb af waders, vandkikkerter, et mikroskop og et kamera.

Naturvidenskab er for alle

Programleder for den nationale Naturvidenskabsfestival, Louise Lund Bækgaard, siger, at naturvidenskaben er for alle og en vigtig del i at forstå verden omkring os:

-Deltagerne i Naturvidenskabsfestival vil over hele Danmark arbejde med det fælles mål at fejre naturvidenskaben som et værktøj til at udforske verdens gåder. Eleverne skal undersøge, eksperimentere – og lave fejl. Det vigtigste er, at de bevarer nysgerrigheden – at eleverne undrer sig og søger svar.

Tanken med festivalen hvert år i uge 39 er at motivere børn og unge til at udforske, forstå og forandre verden med naturvidenskab. Danmarks nationale naturfagscenter, Astra, bistår skolerne med undervisningsforløb, materialer og inspiration.

Brændkjærskolens store fejring af naturvidenskaben og vandets gådefulde verden foregår fra den 27.-29. september.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel