Kolding Netavis

Efterlyser idéer fra borgerne

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Borchs Gård i Kolding står over for en stor renovering, som byrådet har øremærket 15,6 millioner kroner til.

De første skridt til at indfri et mangeårigt ønske om at forskønne Borchs Gård er taget. Rammerne for renoveringen er klar, men By- og Udviklingsforvaltningen vil gerne have input fra borgerne til, hvordan de skal udfyldes, skriver Kolding Kommune i en pressemeddelelse.

– Borchs Gård skal fungere som en hyggelig, grøn velkomstplads for besøgende til Kolding midtby og en del af renoveringen ligger derfor fast. Eksempelvis skal Borchs Gård kunne rumme det samme antal p-pladser som hidtil. Men meget er stadig åbent og vi håber, at vi får mange gode idéer og ønsker til pladsen den 27. juni, fortæller landskabsarkitekt Thomas Thinghuus fra By- og Udviklingsforvaltningen, som er projektleder på opgaven.

Borchs Gårds historie i spil

Arbejdet med at udvikle og omdanne Borchs Gård sker i samarbejde med tegnestuen Mejeriet, der medbringer plancher den 27. juni for at vise, hvordan rammerne i Borchs Gård er tænkt. Lørdag mellem klokken 11 og 14 står repræsentanter fra By- og Udviklingsforvaltningen og tegnestuen Mejeriet klar i Borchs Gård til at præsentere rammerne for den nye Borchs Gård og modtage input fra interesserede borgere.

– Ud over p-pladserne, ligger det fast, at pladsen skal være multifunktionel, så den kan anvendes til events som markedsdage og koncerter. Derudover skal vi have mere grønt ind i Borchs Gård, toiletterne skal flyttes og endelig ligger det også fast, at vi skal have nye affaldsløsninger, siger Thomas Thinghuus.

Han fortæller videre, at det er meningen, at Borchs Gårds historie skal i spil. Ligeledes bliver sammenhængen med gågaderne og Akseltorv et vigtigt element i renoveringen af Borchs Gård.

Thomas Thinghuus er også i dialog med ejerne af ejendommene, der omkranser Borchs Gård og samler deres ønsker og idéer til pladsen. Efter den 27. juni går arbejdet med at detailplanlægge og projektere renoveringen i gang. I løbet af efteråret bliver opgaven sendt i udbud og arbejdet begynder forventeligt i begyndelsen af næste år.

Det er planen, at den nye Borchs Gård skal stå færdigt den 1. juni 2021, og dermed i god tid, før Tour de France-karavanen kommer til byen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel