Kolding Netavis

Efter corona: Over 100 koldingensere har droppet tandlægen

Elo Christoffersen
By Elo Christoffersen

Efter Covid-19 gjorde sin entré i starten af 2020, er mere end 100 patienter ikke vendt tilbage til tandlægestolen hos tandlægen.dk i Kolding. Professor frygter konsekvenserne ved ringere tandpleje.

Omkring hver tiende af de tandlægepatienter, der har besøgt tandlægen.dk i 2019 og starten af 2020, er ikke vendt tilbage til klinikkernes velkendte lokaler, siden coronaen gjorde sit indtog.

Hos tandlægen.dk på Dyrehavegårdsvej i Kolding har mere end 100 kunder skippet det regelmæssige tandlægebesøg. Her håber man på, at flere patienter snart vender tilbage til tandklinikkernes trygge rammer:

-Vi har set en tendens, hvor patienterne glemmer at få booket tid til tandeftersyn efter corona. Det er jo naturligt efter næsten to år, hvor de fleste af os har forsøgt at holde afstand til hinanden, men nu skal vi op på hesten og få tjekket tænderne igen. Det er for træls at opdage tandproblemerne, når skaderne først har grebet om sig, fortæller Line Holbæk Grundahl, der er tandlæge og klinikleder hos tandlægen.dk på Dyrehavegårdsvej.

Tandlægen udbedrer risici i tide

Tandlægeforeningen anbefaler almindeligt raske danskere at gå til tandlægen regelmæssigt, men at hyppigheden i sidste ende bør følge en dialog mellem tandlæge og patient samt de individuelle forhold. De regelmæssige tandlægebesøg er nemlig ikke kun nødvendige i forhold til at opdage huller i tænderne i tide.

-Patienter, der går regelmæssigt til tandlæge, har dels mindre risiko for at få betændelse i mundhulen, dels en bedre chance for at opdage og udbedre risici i tide. Det er eksempelvis vigtigt at forebygge parodontitis, da flere undersøgelser viser, at det kan forværre alvorlige sygdomme som diabetes, hjertekarsygdomme og leddegigt, siger Palle Holmstrup, der er professor ved Odontologisk Institut ved Københavns Universitet.

Tandlægeforeningen anslår, at hver tredje tilfælde af mundhulecancer bliver opdaget hos tandlægen. Der er altså mere end bare tandsundhed på spil, når danskerne fravælger tandlægen af frygt for corona.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel