Kolding Netavis

Efter corona: Efterspørgsel på ungdomsboliger

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Efter corona har holdt de studerende hjemme, er de for alvor vendt tilbage og der er rift om de sidste ledige ungdomsboliger i Kolding Kommune.

Der er i øjeblikket 126 på ventelisten til en ungdomsbolig, og nogle af dem har netop fået tilbudt ledig bolig pr. 1. eller 15. september.

Kolding Kommune har investeret massivt i ungdomsboliger og bygget mange nye de senere år, så der i alt er 1.235. Kommunen har støttet byggeriet, men det er boligselskaberne, der står for dem. Foruden disse, kommer private ungdomsboliger, så det samlede udvalg er højere end 1.235.

Billedet er vendt

I løbet af sommeren stod over 130 ungdomsboliger tomme. På grund af corona var antallet af tomme boliger højere end normalt, da de studerende havde mere fjernundervisning og det har i lang tid knebet for flere udenlandske studerende at komme hertil.

Men nu er billedet vendt, og i løbet af august er de studerende flyttet ind i stor stil. Nogle af de 126, der står på den aktuelle venteliste, finder eller har selv lige fundet bolig eller bofællesskaber, så tallet ændres dagligt.

Kolding Kommune tilbyder boliggaranti til studerende, der kommer længere end 40 km fra Kolding og som ikke selv har fundet en bolig inden studiestart.

Kort efter studiestarten her i september hjælper uddannelsesinstitutionerne og kommunen de studerende med at få rettet adresse/folkeregister. For det er kommunens erfaring gennem flere år, at mange studerende glemmer at få opdateret i folkeregistret i den spændende studiestart.

Der er ca. 6.000 studerende på videregående uddannelser i Kolding, og flere uddannelser er på vej.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel