Kolding Netavis

Drop gavepapir og pak julegaverne ind i dette

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Drop gavepapir og pak julegaverne ind i avispapir og skotøjsæsker. Sådan lyder et af budskaberne, når Redux – Affald og Genbrug på lørdag slår dørene op til deres julecontainer på Tombolapladsen.

Pakket ind som en stor julegave og med rød sløjfe på toppen bliver den seks meter lange julecontainer på Tombolapladsen i Kolding nem at få øje på.

Og det er også meningen, for Redux – Affald og Genbrug vil gerne invitere kommunens borgere ind til en snak om julens og nytårets affald, korrekt sortering og bæredygtig julegaveindpakning. Det oplyser Kolding Kommune i en pressemeddelelse.

Gratis og bæredygtig julegaveindpakning

Hvert år køber vi metervis af almindeligt gavepapir og gavebånd, når årets julegaver skal pakkes ind. Desværre kan hverken gavepapiret eller gavebåndet genbruges pga. af store mængder farvestoffer og overfladebehandling. I stedet sendes det til forbrænding.

– Vi vil gerne vise borgerne, at der er andre og mere bæredygtige måder at pakke julegaver ind på. Vi har derfor fundet på tre anderledes indpakningsmuligheder, hvor det almindelige gavepapir er byttet ud med eksempelvis avispapir og skotøjsæsker, som efter juleaften kan sendes direkte til genanvendelse, fortæller Niels Kallesøe Sørensen, eventkoordinator i Redux – Affald og Genbrug.

Julecontaineren indrettes med arbejdsborde, indpakningsvejledninger og de genbrugsmaterialer, der skal til for at borgere gratis og med god samvittighed kan pakke deres julegaver ind.

Hvordan skal juledekorationen sorteres?

Selvom gavepapiret fylder en del i skraldespanden, så bliver der i julecontaineren også sat fokus på korrekt sortering af julens og nytårets øvrige affald.

For hvad stiller man for eksempel op med en defekt lyskæde? Hvordan sorteres en juledekoration? Eller hvordan bortskaffes fyrværkeri, der ikke blev skudt af nytårsaften? Gennem leg og dialog håber Redux – Affald og Genbrug at rykke lidt ved borgernes forståelse og lyst til at sortere endnu mere.

– Det kan være svært at gennemskue, hvordan de mange typer af affald skal sorteres. For at gøre det mere håndgribeligt har vi blandt andet lavet en sorteringsleg, hvor børn og voksne kan dyste om at blive Kolding Kommunes bedste og hurtigste til at sortere. Man kan også komme forbi og hente en vejledning til sortering af de mest almindelige affaldstyper i julen og nytåret, hvis man hellere vil det, slutter Niels Kallesøe Sørensen.

Lørdag den 30. november klokken 10 åbner julecontaineren på Tombolapladsen, Rendebanen 16. Den er åben for borgere hver weekend op til jul i butikkernes åbningstid.

I julecontaineren kan borgere:

• Gratis og bæredygtigt pakke deres julegaver ind. Alle indpakningsmaterialer er fundet på Kolding Nord Genbrugsplads.
• Få råd og vejledning til sortering af julens og nytårets affald.
• Deltage i en sorteringsleg og måske blive kåret som Kolding Kommunes bedste og hurtigste til at sortere affald.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel