Kolding Netavis

Døden går igen gennem Koldings gader

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Museum Kolding har været i gemmerne og fundet nogle af byens mest hårrejsende historier. Foto: Museum Kolding.

Uhyggelige byvandringer har været et stort hit og Museum Kolding har ladet ideen rejse sig fra de døde, så godtfolk igen kan gå med på én af turen – hvis altså man tør.

Både mord, henrettelser, pest og trolddom gemmer sig i porte og på hjørner rundt omkring i Kolding by. Og når mørket sænker sig over gaderne, kommer alle de grumme historier ud af skyggerne. På turen hører man om de mest bloddryppende og forfærdelige måder koldingensere i tidens løb har mødt døden på.

Museum Kolding har været i gemmerne og fundet nogle af byens mest hårrejsende historier. Man kan høre om mord på Staldgården, pestens hærgen og fortidens rædselsvækkende henrettelsesmetoder.

Tag med på byvandring én mørk aften i oktober eller november hver gang kl. 19. Billetterne til byvandringen kan købes på museumkolding.dk eller med MobilePay hos guiden før start. Der er begrænset antal pladser og man kan med fordel købe billetten på forhånd for ikke at gå forgæves. Turen starter under den sidste gadelygte på parkeringspladsen ved Staldgården.

Da indholdet i byvandringen er baseret på vold, mord og død, anbefaler museet, at man ikke tager børn under 12 år med.

Byvandringer uden uhygge

Er man ikke til gys og gru, men mere til historiske facts, kan man gå med på fortælleture om besættelsen i Kolding, Skamlingsbanken fra istid til nutid, arkitektur-tur i Christiansfeld – eller noget så hyggeligt som en tur, der hedder ’Stjernestunder’.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Del denne artikel