Kolding Netavis

Død hval slæbt ind til Kolding Havn

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Den døde hval er nu slæbt til Kolding Havn.

Ved 16-tiden begyndte bjærgningen af den døde hval i Kolding Fjord i Strandhuse.

Slæbebåden Casper var blevet tilkaldt sammen med en dykker. Og så blev hvalen ellers slæbt ind til havnen i Kolding. Det er Naturstyrelsen, der står bag bjærgningen af den døde hval.

Den skal fredag obduceres, for at finde ud af, hvad den døde af og så skal den dissekeres. Det vil ske i inderhavnen i Kolding, hvor interesserede kan følge med i begivenheden. Næbhvalen forbliver i det kolde vand i bassinet i Kolding Havn, så forrådnelsen sker med mindst mulig fart.

Hvalen – der er en døgling, en art indenfor familien af næbhvaler – lever normalt i farvandet omkring Grønland, Færøerne og Island. Uvist af hvilken årsag er den altså endt i Danmark – og endte sine dage i Kolding Fjord.

Den lever i følge byrådsmedlem og naturvejleder, Jørn Chemnitz (SF) af blæksprutter.

Det var mandag, at hvalen blev opdaget i Kolding Fjord – ud for Fjordvej 23 i Strandhuse. Det har siden været et tilløbsstykke, hvor mange interesserede har fået et glimt af hvalen.

Jørn Chemnitz, der også er naturfagskonsulent på Naturskolen i Kolding, håber at skellettet af hvalen kan få en plads på Naturskolen.

Se billederne nedenunder…

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Del denne artikel