Kolding Netavis

DMI udsender varsel: Udsigt til voldsomt vejr

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Foto: JH (Arkivfoto)

Lørdag kan vise sig fra sin voldsomme side rent vejrmæssigt. DMI har udsendt et varsel.

DMI har udsendt et varsel for lørdagens vejr. Der er risiko for torden og lokale skybrud. Der kan falde mellem 15 og 25 millimeter regn på 30 minutter. Der er også risiko for hagl og kraftige vindstød mellem 15 og 20 m/s.

Varslet gælder for Kolding og omegn lørdag mellem klokken 14 og 20.

Men det er ikke det eneste vejrfænomen, der lørdag kan opleves i Danmark.

Der er nemlig mulighed for at opleve et relativt sjældent vejrfænomen i Danmark – en potentiel dannelse af en tornado. Ifølge Sebastian Pelt, en meteorolog ansat i DMI’s forskningsafdeling, har på det sociale medie X informeret om en forøget mulighed for, at en tornado kan dannes, især østpå i Danmark, i forbindelse med en passage af en koldfront.

Pelt understreger dog, at der stadig kan ske meget, men udtrykker sin overbevisning om en reel, om end mindre, øget risiko for en tornado lørdag. Det skriver DR på deres hjemmeside.

Skybrud og torden

Ved skybrud og torden skal du være opmærksom på, at lavtliggende områder som eksempelvis kældre, vejbaner og viadukter kan blive oversvømmet. Du skal tilpasse farten til sigtbarheden og kør ikke ud i vand, hvor du ikke kan vurdere dybden. Tjek tagrender, nedløbsrør og afløbsriste nær din bolig. Luk vinduer og døre.

Tordenvejr medfører risiko for lynbrande og fejl på elektriske systemer. Søg ly for tordenvejret indendørs eller i en bil med lukkede døre og vinduer. Søg ikke ly under træer.

Undgå at bade eller at færdes på store, åbne områder som for eksempel fodboldbaner, når lyn og torden nærmer sig.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Del denne artikel