Kolding Netavis

Det skal være nemmere at gå på aftenskole i de mindre byer

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Foto: Kolding Kommune.

Nu kan der komme mere voksenundervisning i centerbyerne Vamdrup, Lunderskov og Christiansfeld.

Som kulmination på en af indsatserne i Fritids- og Idrætspolitikken blev der til Fritidsrådets møde fremsat et forslag om at, det skal være muligt at oprette hold på aftenskolerne med 4-7 deltagere i Christiansfeld, Lunderskov, Vamdrup og landsbyerne. Samtidig blev der fremsat forslag om en transportpulje, der skal gøre det muligt for flere at deltage, hvis transporten forhindrer en i at deltage på aftenskolernes kurser.

Normalvis oprettes der ikke så små hold, da det ikke er økonomisk bæredygtigt, men på baggrund af Fritidspolitikken 2018-2021 er der en række indsatser, som skal arbejdes med – herunder aftenskoleområdet. Derfor blev der nedsat en arbejdsgruppe bestående af repræsentanter fra det tidligere Fritids- og Idrætsudvalg, Fritidsrådet og Aftenskolernes Samråd, som har arbejdet på at lave en ny tilskudsstruktur.

-Vi er i Fritidsrådet meget begejstrede for forslaget om, at der kan komme mere voksenundervisning uden for Kolding by. Det er ikke ret mange tilbud i dag, og det har der ikke været i flere år, fortæller Brian Bøglund, medlem af Fritidsrådet – udpeget af Aftenskolernes Samråd.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel