Kolding Netavis

Det Kongelige Teater gæster Kolding

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Adressaten ubekendt. Den lille fortælling i den store.

Mandag den 23. september gæster Det Kongelige Teater Kolding Teaterforening. Det sker med den anmelderroste forestilling, ”Adressaten ubekendt”. Forestillingen opføres på Comwell Kolding Teaters scene.

Om forestillingen skriver Det Kongelige Teater:

– Oplev Søren Sætter-Lassen og Lars Mikkelsen i danmarkspremieren på Kathrine Kressmann Taylors foruroligende klassiker, der udkom i 1938, men stadig taler til os i dag. To tyske venner, Max og Martin, ejer sammen et kunstgalleri i San Fransisco. I 1932 vælger Martin at flytte tilbage til Tyskland, hvilket bliver starten på en halvandet års lang brevveksling. Langsomt fascineres Martin af tidsånden i Tyskland og af Hitlers retorik, og korrespondancen tager en ubehagelig drejning. Max, som er blevet tilbage i USA, er nemlig jøde. Adressaten ubekendt er en smuk og tragisk fortælling om venskab, om nazismens fremmarch i Tyskland, og om to gamle venner, der mister fodfæstet i den nye verdensorden.

Efter pausen fortæller historiker Christoffer Emil Bruun om, hvordan Danmark som land og folk stillede sig til de totalitære trusler i årene op til 2. Verdenskrig, og hvordan vi i de år som samfund mødte nazismen. Efter denne fortælling åbnes for publikums refleksion. Denne 2. del er forfattet af historiker Bo Lidegaard.

Forestillingen starter klokken 19.30. Billetter kan købes på www.billetten.dk.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel