Kolding Netavis

Design skal ses og høres

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

I den kommende tid sættes der ekstra fokus på design i Kolding. Under eventen Kolding Design Days vil virksomheder, designere og kultur- og uddannelsesinstitutioner vise hvad design er, og hvordan det bidrager med at skabe værdi på flere bundlinjer.

Kolding Kommunes vision ”Sammen designer vi livet” er nemlig det der gør forskellen, og tænkemåden bliver brugt som fælles grundsten for udvikling i både virksomheder og i forskellige projekter. Måden at arbejde med design på er efterhånden blevet koldingvirksomhedernes fælles DNA, og det vil vi godt vise frem.

Derfor er eventen Kolding Design Days en mulighed for at blive klogere på, hvordan man bruger design, og hvordan man udvikler med design. Her vil en række foredrag, events og udstillinger vise deres bud på arbejdet med design.

– Kolding Kommune har siden 2012 arbejdet seriøst med design som generator for udvikling i både virksomheder og projekter. Derfor blev vi også i 2017 udpeget til UNESCO Design City. Men der er stadig mange, der ikke ved hvad design er, og hvordan de kommer i gang. Så Kolding Design Days bliver en god mulighed for at få design ind under huden, fortæller Mikael Sorknæs, leder i afdelingen Strategisk Vækst i Kolding Kommune, i en pressemeddelelse.

Pop up arrangementer

Fra den 10.-18. september vil der således være en række pop up arrangementer rundt om i byen, både målrettet de nysgerrige og dem som allerede arbejder med design.

Der vil være arrangementer for iværksættere i Pakhuset, på IBC kan man møde nogen af dem, der allerede har taget design til sig. Her kan man høre virksomheder fortælle om deres erfaringer, man kan møde designere med en toilet-revolution, en skole, der arbejder med FN’s verdensmål, en gruppe nydanske kvinder, der skaber deres egen virksomhed og en producent, der designer produkter sammen med småbørn. Desuden åbner Trapholt deres helt nye udstilling om Arne Jacobsen, der fortæller historien om hans design gennem tiden.

– Vi håber at kunne inspirere folk, så de får lyst til at gå endnu længere med udvikling via design. Vi kan se, at mange af de virksomheder, der i dag har design som en naturlig del af deres virksomhed, også genererer bedre omsætning. Og så håber vi også, at Koldings borgere får lyst til at besøge stederne, og få et større indblik i hvad ”Sammen designer vi livet” betyder, siger Mikael Sorknæs.

Det samlede program over Kolding Design Days kan ses her: www.kolding.dk/kdd.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel