Kolding Netavis

Derfor er der kø i nyt lyskryds

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Der er jævnligt kødannelser i det nye lyskryds. Men nu gøres der noget ved problemet.

Fredag den 26. marts blev det nye udvidede kryds ved Seest Bakke/Tøndervej i Kolding åbnet. Trafikken glider dog ikke optimalt endnu, og specielt i myldretiden opstår der jævnligt kødannelse.

– Det nye styreprogram til vores lyssignal er desværre ikke færdigt endnu. Programmørerne hos vores leverandør arbejder på højtryk for at blive færdige, og vi krydser fingre for, at vi kan tage det nye program i brug i løbet af næste uge. Indtil da må vi appellere til tålmodighed og beklage den ekstra ventetid i myldretiden, fortæller trafikplanlægger Erik Harbo i en pressemeddelelse.

Når programmet ikke allerede er færdigt, så hænger det sammen med, at de firmaer, som laver signalprogrammering, er pressede af mangel på både mandskab og materialer. Det skyldes høj aktivitet i bygge- og anlægsbranchen, og tendensen er blevet yderligere skærpet under coronaen.

– Vi er klar over, at det giver problemer i en periode, men vi valgte at få krydset åbnet så hurtigt som muligt, og så må vi leve med afviklingen af trafikken, som den er nu, i en kort overgangsperiode, siger Erik Harbo og fortsætter:

– Det program, som vi nu får lavet, er skræddersyet til vores nye kryds. Dvs. der tages hensyn til, at der nu er blevet længere mellem krydsene på Tøndervej, og at der er kommet flere vejbaner. Det er også indarbejdet i programmet, at trafikken skifter i løbet af dagen. I myldretiden skifter signalerne f.eks. på en anden måde end resten af dagen for at få trafikken til at glide bedst muligt.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel