Kolding Netavis

Der er brug for flere voksenvenner til børn i Kolding

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Fra venstre Karina Adsbøl, Karina Lorentzen og formand i lokalafdelingen i Kolding, Winnie. Fra højre Louis, der har været voksenven i 10 år og matcheren Annette, som sætter børn og frivillige sammen. Privatfoto.

Ensomme børn kan få en voksenven gennem Børns Voksenvenner. Folketingsmedlemmerne Karina Lorentzen (SF) og Karina Adsbøl (DD) mødtes med lokalafdelingen i Kolding for at høre om sagen.

400 børn venter lige nu over hele landet på at få en frivillig voksenven, som vil bruge et par timer hver 2-4 gange om måneden på at være sammen med dem.

Samværet kan være mange ting: en snak, en aktivitet, et spil, museumsbesøg eller noget andet, som barnet kan lide at lave.

Folketingsmedlemmerne Karina Lorentzen (SF) og Karina Adsbøl, Danmarksdemokraterne (DD), mødte forleden Louis, som er frivillig i Børns Voksenvenner. Han har være voksenven for tre børn, og han har blandt andet et værksted, hvor det er et hit for dem at være aktive.

-Det at have et frirum sammen med en voksen som har valgt barnet, fordi de godt kan lide det, har en stor værdi for at barn, der måske har spinkle netværk. Alle har brug for at være en del af noget, og derfor er det trist, at så mange børn venter på at få en voksenven, siger SF’s Karina Lorentzen i en pressemeddelelse.

-Jeg synes, det er dejligt, at der er voksne som gerne vil tage det ansvar på sig. Når et barn ufrivilligt er ensomt, er det godt, at der er en voksen, som kan dedikere tid til det. Grundlæggende handler det om at bygge børns selvværd op og ville dem, mener Karina Adsbøl (DD).

Der kan være mange årsager til at et barn har brug for voksenven. Mange børn vokser op med spinkle familienetværk, blandt andet på grund af skilsmisse og dødsfald. Det kan også være spinkle relationer i skolen.

Vil man være voksenven kan man kontakte Børns Voksenvenner i Kolding. En matcher vil efter afklaring af interesser finde det barn, der passer bedst til den voksen. Lige nu venter børn på at få en voksenven, så går du med de drømme, opfordres du til at overveje det.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel