Kolding Netavis

De mange måder at låne til en bil

Betalt indhold
Af Betalt indhold

SPONSORERET INDHOLD: ARTIKLEN INDEHOLDER KOMMERCIELLE LINKS

Når man står og vil købe en bil er det ikke altid, at økonomien rækker til det.

Her er et billån en oplagt mulighed.

Man behøver heller ikke kontakte sin egen bank længere, låneportaler findes nemlig, hvor man nemt kan ansøge om lån og så sammenligne tilbud fra mange forskellige banker. Der er så mange overvejelser man skal gøre sig når man vil låne til en bil; skal lånet være med eller uden udbetaling, skal lånet være med eller uden pant.

Der er fordele og ulemper ved dem alle, så man skal mærke efter i sig selv med hvad der er vigtigt for en.

Med eller uden pant

Hvis man har pant i bilen, betyder det at banken man har lånt pengene fra minimerer deres risiko. Hvis man altså ikke har mulighed for at betale lånet tilbage, har banken så muligheden for at gøre krav på bilen, så de kan sælge den og få pengene tilbage.

Dette betyder også at billånet er billigere hvis man har pant i bilen. Hvis man vælger et billån med pant i bilen, får man lav rente på lånet, hele processen bliver hurtigere og nemmere og man har mulighed for at låne med eller uden udbetaling. Dog har banken også ret til at inddrage bilen, hvis man ikke kan afdrage på lånet.

Hvis man derimod fravælger pant i bilen, er processen stadig hurtig og nem og man behøver ikke bekymre sig om, om bilen bliver inddraget. Dog er lånet med højere rente og beløbet på lånet er på hele bilens pris.

Med eller uden udbetaling

Hvis man vælger et billån med udbetaling indebærer det, at man skal lægge en hvis procentdel af bilens pris inden man får lånet. Typisk medfølger der også pant i bilen med dette. Man får så også en lav rente og en lav pris på lånet. Det er værd at overveje et billån med udbetaling, da man ofte får et bedre og billigere lån ud af det.

Hvis man derimod ikke ønsker et billån med udbetaling, kan lånet fungere som et privatlån. Her optager man altså et privatlån hvor man så vælger at bruge pengene på bilen. Her har man ingen pant i bilen og fuldkommen bestemmelsesret over pengene. Dog er dette en dyrere form for billån, da der ingen pant er i bilen. Man kan også tilvælge pant i bilen og derved få lavere rente.

Hvis man hurtigst muligt har brug for en bil, er et lån uden udbetaling en meget god mulighed.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel