Kolding Netavis

DBA bugner med konfirmationstøj: Men prisen har aldrig været højere

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Foto: vixrealitum/Pixabay (Modelfoto)

Det er NU, du skal sælge dit konfirmationstøj, for DBAs database viser, at gennemsnitsprisen på konfirmationstøj aldrig har været højere. Ifølge DBAs pressechef kan en af årsagerne være, at danskernes privatøkonomi er presset,

Danskerne er økonomisk pressede. Det kan også mærkes på DBA, for virksomheden har erfaret, at der for tiden sættes et væld af ting til salg på brugtportalen. Det kan også mærkes i DBAs konfirmationstøjs-kategori, hvor mængden af annoncer er omtrent dobbelt så stor som i efteråret.

DBA-brugere fra Kolding er blandt de, der søger allermest efter konfirmationstøj. Kolding er nummer 18 på listen over byer i Danmark, hvor flest søger efter brugt konfirmationstøj lige nu, oplyser DBA til Kolding Netavis.

Men hvor man normalt siger, at markedet regulerer sig efter, hvor mange varer der er udbudt, er sagen en anden i år på DBA, hvad angår konfirmationstøj.

Priserne stiger og stiger

Selvom der er et væld af danskere, der forsøger at få afsat deres søns aflagte jakkesæt eller en hvid, brugt konfirmationskjole, er priserne kun gået én vej: Og det er op ad. Den vante teori om ’sælgers marked’ gælder tydeligvis ikke, hvad angår konfirmationstøj – i år, skriver DBA Guide.

500 kr. Det skal du i snit give for det konfirmationstøj, du finder på DBA, hvis du altså køber det nu.
Prisen er steget: I november var gennemsnitsprisen på en annonce i konfirmationstøjs-kategorien 450 kr., og i december 475 kr.

-Normalt vil man se, at gennemsnitsprisen på brugte varer falder, hvis der er mange af den samme ting til salg på DBA. At det så ikke er sket nu, hvor vi kan se, at konfirmations-kategorien bugner, hænger nok sammen med, at det er konfirmationssæson, så folk håber på, at kunne få mere for deres tøj netop nu, og samtidig kunne man også tænke, at de pressede danske husholdninger gør, at vi sætter prisen en anelse op, fortæller Julie Schoen, DBAs presseansvarlige.

September er den billigste måned, du kan købe konfirmationstøj i på DBA: Her er gennemsnitsprisen nemlig 425 kr.

Et af de gængse og populære konfirmationskjole-brands er Lilly, og her kan du ikke regne med at ligge en plovmand i bytte for en Lilly-konformationskjole. Gennemsnitsprisen på en kjole fra brandet ligger i disse måneder på 1.000 kr. Men havde du købt Lilly-kjolen på DBA i oktober, skulle du kun i gennemsnit have sluppet 538 kr.

Fakta om søgninger efter “konfirmationstøj”

• Der er mere end dobbelt så mange kvinder som mænd, der søger efter ’konfirmationstøj’ på DBA.

• Det er DBA-brugere bosat i kommunen Frederiksberg, der søger mest ivrigt efter konfirmationstøj.

• Inddelt efter ’by-niveau’ er det brugere fra Stenløse, der søger mest efter konfirmationstøj; dernæst Herning, Brøndby Strand og Silkeborg.

Kilde: DBA

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel