Kolding Netavis

Dansk Folkeparti vil erstatte 10 millioner plastikposer

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Foto: Elo Christoffersen.

Kolding Kommune udleverer godt 10 millioner poser til indsamling af madaffald om året.

Borgerne har taget godt imod ordning og de grønne poser strømmer ind med madaffald. Men poserne er lavet af plastik og det vil Dansk Folkeparti gerne have ændret.

-Ti millioner plastikposer, er rigtig meget plastik. Faktisk er det over 110 tons plastik. Der er en modsætning i, at ville gøre noget godt for miljø og klima ved, at genanvende madaffald – og så samtidig bruge så meget plastik. Derfor har jeg stillet forlag om, at vi får undersøgt mulighederne for og omkostningerne ved, at erstatte de mange plastikposer med poser der er biologisk nedbrydelige, fortæller Molle Lykke Nielsen, medlem af Plan- og Teknikudvalget, i en pressemeddelelse.

Han tilføjer:

-Der er en økonomisk forskel, men der er sandelig også en miljømæssig forskel og vi skal nu have undersøgt hvad vi kan gøre og hvad mulighederne er. Jeg har set at bl.a. Roskilde Kommune har indført biologisk nedbrydelige poster og der irriterer mig, at Kolding også på dette vigtige punkt sakker bagud. Man skal tænke på, at en plasticpose er 400 år om at blive nedbrudt i naturen, mens den jeg foreslår er væk på et år og ikke skader naturen, slutter Molle Lykke Nielsen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel