Danseteater viser ”Krash & Chopin danser”

Fredag 01. Februar 2019 06:07 634
Foto: Foto: Raphael Solholm. Foto: Foto: Raphael Solholm.

Dansk Danseteater viser ”Krash & Chopin danser”.

Tirsdag den 5. februar præsenterer Kolding Teaterforening Dansk Danseteaters to forestillinger, ”Krash” og ”Chopin danser”. Det bliver på Comwell Kolding Teater.

Om forestillingerne skriver Dansk Danseteater bl.a.: ””Krash & Chopin danser” er samtidsdans med afsæt i to vidt forskellige musiktraditioner skabt af den 4-dobbelte Reumertvinder Tim Rushton og vinder af Reumert-juryens talentpris Alessandro Sousa Pereira.

"Chopin danser” er skabt af koreograf Tim Rushton, der allerede som klaverbarn oplevede en stor kærlighed til den polske mesterkomponist Frédéric Chopins delikate og fantasifulde klavermusik. ”Chopin danser” er inspireret af det sky geni Chopin og en række tekstuddrag, der omhandler hans turbulente, barske og kontrastfulde liv. Et liv hvor han formåede, trods svære livsbetingelser, at skabe nogle af 1800-tallets mest betydningsfulde kompositioner.

”Krash” er en forestilling med masser af vildskab, kraftfuld powerdans og smittende livsglæde danset til brasiliansk-inspirerede beats skabt af den danske Outlandish-stjerneproducer, DJ Turkman Souljah. Alessandro Sousa Pereira står bag forestillingen ”Krash”, som han skabte til Den Kongelige Ballet i 2015. Tematisk tager værket udgangspunkt i sammenstødet mellem forskellige kulturer. Det er samtidig en ode til Pereiras brasilianske rødder både, hvad angår trin, udtryk og musik.”

”Virituost” kaldte Weekendavisen forestillingerne, mens Berlingske Tidende skrev om ”maskulin råstyrke og dyrisk urkraft”.

Der vil være en gratis introduktion til forestillingen klokken 18.30 i teatersalen. Forestillingerne starter klokken 19.30. Billetter til forestillingerne kan købes på www.billetten.dk.