Kolding Netavis

Cykelsamarbejde på Tour De France rutens tredje etape

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

At Tour De France kommer til Danmark betyder blandt mange andre ting også, at der er indledt samarbejde mellem overnatningsaktører fra både den Sønderjyske Destination og Trekantområdets Destination, i et fælles tilbud til både danskere og udlændinge.

Det er et samarbejde mellem Danhostel Kolding, Pinnebergheim ved Hejsager Strand, Hotel Fjordlyst i Aabenraa samt Danhostel Sønderborg City, der har taget initiativet til dette cykeltilbud.

Arrangørerne har sørget for alt, således at de kommende cyklister bare skal sætte sig på cyklen og nyde turen – bl. a. er der sørget for transport at bagage mellem de forskellige overnatningssteder, rutebeskrivelse og forslag til hvor der kan købes forplejning – ligesom der på alle overnatningssteder serveres morgenmad.

Der venter cykelgæsterne en tur med masser af muligheder for at opleve historiens vingesus, fantastisk flot natur og spændende oplevelser i øvrigt som syd og Sønderjylland byder på, bl.a. Christiansfeld med UNESCOs udnævnelse samt Gråsten, Sønderborgs slotte og Koldinghus.

Ruten som der køres – kan man selvfølgelig godt lave afstikkere fra – men dette tilbud er stort set på samme strækning, som Tour rytterne i denne sommer kører – dog måske lidt hurtigere end de turister, overnatningsstederne forventer.

-Det er vigtigt at vores virksomheder griber chancen og prøver at få mest muligt ud af den platform som Tour de France giver Sønderjylland, når cykelløbet ruller igennem vores landsdel til sommer. Derfor er vi også superglade, når nogle af vores virksomheder sætter sig sammen og udviklet et nyt cykelpakkeprodukt, da det er sådanne initiativer, der er med til at sikre, at der kan komme nogle indtægter, på baggrund af de investeringer, som kommunerne har lavet for at få løbet til netop Sønderjylland fortæller direktør for Destination Sønderjylland, Karsten Justesen.

Det er vigtigt at påpege, at man selvfølgelig kan køre præcis forbi de steder, man gerne vil se – afhængig af interesser og ønsker, og i øvrigt er det muligt at starte i enten Kolding eller Sønderborg. Så ruten kan køres fra begge destinationer – blot det lige anføres, når man booker via Destination Sønderjylland.

Cykelguiden som udleveres ved start, giver gode informationer om området og lidt ekstra inspiration til ruten man cykler på.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Del denne artikel