Kolding Netavis

Corona-test: Teltby skyder op her

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Telte skyder op, så der kan foretages flere test for coronavirus.

11 steder i Danmark bliver der nu rejst flere telte, hvor der kan testes for coronavirus (COVID-19). Lige nu skyder en lille teltby op på parkeringspladsen ved Kolding Storcenter.

Teltene vil have faciliteter til at teste forskellige grupper af borgere på daglig basis – og vil, når de er klar, indgå i det nye Testcenter Danmark-beredskab, der skal teste borgere.

– Der er arbejdet benhårdt for at få det her op og køre. TestCenter Danmark er et afgørende element i den smitteovervågning i samfundet, som er nødvendig for fortsat at åbne Danmark kontrolleret og gradvist op, siger sundheds- og ældreminister, Magnus Heunicke (S), i en pressemeddelelse.

Med opsætningen af de nye telte udbygges den samlede testkapacitet. Teltene vil i løbet af de kommende uger blive taget i brug i takt med, at mandskab og logistik er på plads. Der arbejdes på at kunne teste op mod 20.000 om dagen i Testcenter Danmark på længere sigt.

De nye telte opsættes – foruden i Kolding – i Hjørring, Thisted, Viborg, Herning, Esbjerg, Roskilde, Bornholm, Ballerup, Hillerød og Hvidovre.

Se billederne fra Kolding nedenunder…

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Del denne artikel