Kolding Netavis

Corona: Fem ansatte i ældreplejen testet positive

Elo Christoffersen
By Elo Christoffersen

Fem ansatte på aftenholdet i hjemmeplejen City har fået konstateret coronavirus.

61 borgere, som har haft besøg af Hjemmeplejen City i Kolding, bliver nu tilbudt en coronatest. Det sker, efter fem ud af ni medarbejdere på et aftenhold er testet positive for covid-19 (coronavirus, red.). Samtidig skal 32 beboere og 58 medarbejdere på Kongsbjerghjemmet i Lunderskov testes, efter en medarbejder på plejecentret er konstateret smittet. Det oplyser Kolding Kommune.

Testene i både Kolding midtby og på Kongsbjerghjemmet sker efter aftale med Styrelsen for Patientsikkerhed.

Hjemmeplejen City

I Kolding midtby har hjemmeplejen nu identificeret de borgere, som har haft besøg af det pågældende aftenhold siden 7. oktober.

– Disse borgere tager vi direkte kontakt til i morgen torsdag. Samtidig tilbyder vi dem efter aftale med Styrelsen for Patientsikkerhed en test. Hvordan testen skal foretages, er vi i øjeblikket i dialog med regionen om, oplyser senior- og sundhedsdirektør Annette Lund.

Den første aftenvagt blev konstateret positiv 7. oktober. Siden er samtlige ni medarbejdere på aftenholdet blevet testet, og fem af disse medarbejdere er konstateret positive.

Annette Lund fastslår, at risikoen for, at nogle af de 61 borgere er smittede, er ret lille, da medarbejderne har fulgt anbefalingerne om at holde afstand og bruge værnemidler.

Kongsbjerghjemmet

På Kongsbjerghjemmet i Lunderskov er én medarbejder testet positiv.

– Her går vi i gang med at få de 32 beboere og de 58 medarbejdere testet snarest mulig, fortæller Annette Lund.

Direktøren forventer, at der indføres besøgsrestriktioner på Kongsbjerghjemmet efter samme retningslinjer, som allerede gælder for to andre plejecentre, Vonsildhave Kvarteret og Teglgårdsparken.

– Vi afventer nærmere besked fra Styrelsen for Patientsikkerhed, men vi har allerede nu valgt at lukke for besøg på Kongsbjerghjemmet – dog sådan, at hver beboer kan vælge den nærmeste pårørende, der gerne fortsat må komme på besøg. Besøg ved meget kritisk sygdom og i en beboers allersidste tid er heller ikke omfattet af besøgsforbuddet, understreger Annette Lund.

Vonsildhave Kvarteret

Til gengæld er der godt nyt fra Vonsildhave Kvarteret. Her synes et muligt coronaudbrud bremset. Efter fire ansatte og en beboer har været testet positive, blev samtlige beboere og ansatte testet. Resultatet af disse test var alle negative.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel