Kolding Netavis

Cityassistent klar til at redde liv

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Cityassistent H.C. Andersen er klar med hjertestarteren, hvis det bliver nødvendigt. Foto: Kolding Kommune.

Kolding Kommunes cityassistent H.C. Andersen har nu fået en hjertestarter i tjenestebilen.

Dermed kan han hurtigt kan yde livreddende førstehjælp, hvis der pludselig skulle komme en alarm om hjertestop i nærheden:

-Som cityassistent færdes jeg, hvor der er mange mennesker, og jeg er næsten aldrig længere væk fra bilen end 100 meter. Derfor er jeg glad for, at jeg nu har fået en hjertestarter til bilen, som jeg hurtigt kan få fat i, hvis jeg modtager en melding om hjertestop via min mobiltelefon, fortæller H.C. Andersen i en pressemeddelelse.

Cityassistenten laver p-kontrol, men ud over at rådgive folk om parkering og udskrive p-bøder, løser han en lang række andre opgaver som f.eks. at vise vej og svare på spørgsmål fra turister.

-Jeg håber aldrig, jeg får brug for hjertestarteren, men skulle der blive behov for det, så er jeg klar til at hjælpe. Jeg er uddannet til at betjene hjertestarteren, og jeg er to gange som privatperson blevet kaldt ud som hjerteløber, forklarer H.C. Andersen.

Hvis du oplever en person blive ramt af hjertestop, så skal du altid ringe 112. Hvis H.C. Andersen er i nærheden af stedet med sin hjertestarter, modtager han som hjerteløber en alarm via sin mobiltelefon.

hjertestarter.dk kan du se, hvor hjertestarterne med fast placering findes her i Kommune.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel