Kolding Netavis

Certificeringsregler bør afskaffes og teltmontører uddannes

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Folketingsmedlem Bjarne Laustsen (S) er klar til at skrotte certificeringskravene til telte. I stedet forslår han uddannelseskrav til teltmontørerne. Pressefoto.

Der leveres en unik mulighed for at høre sidste nyt om krav til certificering af telte, når Fest-og Eventmessen på lørdag den 4. marts afvikles i Forum Kolding Bramdrupdam.

Her vil Folketingsmedlem Bjarne Laustsen (S) orientere om baggrunden for sit forslag til Social-og Boligminister Pernille Rosenkrantz-Theil om, at hun straks sletter de omstridte krav.

Indlægget kommer umiddelbart forud for, at Social-og Boligstyrelsen på torsdag afvikler et dialogmøde om Certificeringsordningen for transportable konstruktioner. Her er der lagt op til en debat om revidering af bekendtgørelsen og en debat om de erfaringer, der har været med ordningen.

-Hjertebarnet er at få afskaffet certificeringsreglerne og i stedet får krav om en uddannelse af de teltmontører, der forestår opstillinger og nedtagninger af telte, fortæller Bjarne Laustsen i en pressemeddelelse.

-Det er ikke kvaliteten af det materiel teltene der laves af, som er et problem. Det er ikke det, der er skyld i at telte blæser omkuld. Det er teltmontørernes manglende kendskab til en sikker opstilling. Brancheforeningen Danske Festudlejere har stået i spidsen for udarbejdelse af flere teltkurser. De vil medvirke til at give teltmontørerne en indsigt i, hvordan sikkerheden højnes, tilføjer han.

I følge Bjarne Laustsen er certificeringskravene ikke noget bevendt. Det er spild af penge at få teltene certificeret. Ingen har i virkeligheden mulighed for at se, om et telt er certificeret.

-Der er meget lidt kontrol med, om teltene er certificeret og mange af landets kommuner ser reglerne mere som en pestilens end en mulighed for at øge sikkerheden. De har ikke tid til opgaven som byggesags myndighed. Der hvor der er mest brug for dem er i weekenderne, og der har kommunerne lukket, siger Bjarne Laustsen.

-I de syv år certificeringskravene har været gældende, har der mig bekendt ikke været en eneste sag om ulovlige telt opstillinger. Det på trods af, at der har været opstillet tusindvis af ulovlige telte, slutter han.

Bjarne Laustsen er ikke i tvivl om, at der bør ske en certificering af teltudlejerne. Det er ikke sikkerhedsmæssigt forsvarlig at sætte folk uden kendskab til teltopstillinger, til at rejse telte til mange hundrede personer. Går det galt, så går det helt galt. Det fordi mange teltmontører ikke har den grundlæggende viden, understreger Folketingsmedlemmet.

Alle har gratis adgang til at følge Folketingsmedlem Bjarne Laustsens oplæg på Fest-& Eventmessen. Den afvikles i Forum Kolding Bramdrupdam på lørdag klokken 10-14.. Ud over forskellige workshops vil der være opstillet 40 stande. Her præsenteres en lang række nyheder inden for festbranchen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Del denne artikel