Kolding Netavis

Britta fra Kolding kan blive Årets Madspildshelt

Elo Christoffersen
By Elo Christoffersen
Hvis Britta Hovad Petersen vinder prisen som Årets Madspildshelt, håber hun, at det kan give hende et større talerør. Pressefoto.

Britta Hovad Petersen arbejder som madkundskabslærer på Sct Michaels Skole i Kolding. Hendes engagement i at udbrede viden om madspild til folkeskoleeleverne har nu sikret hende en nominering til prisen som Årets Madspildshelt. Too Good To Go står bag prisen, og vinderen kåres den 3. oktober til stor prisfest i København.

I Britta Hovad Petersens barndomshjem smed man aldrig mad ud i skraldespanden. Det forsøger hun også at lære sine elever på Sct Michaels Skole i Kolding. Og det har nu sikret hende en nominering til prisen som Årets Madspildshelt. Too Good To Go står bag prisen, der bliver overrakt til prisshowet Generation Food Award, som Arla afholder, den 3. oktober.

Britta Hovad Petersen har de seneste 15 år arbejdet som madkundskabslærer. Her forsøger hun så ofte som muligt at få madspild til at blive en del af undervisningen:

-Eleverne synes, at det er vildt spændende at lære mere om madspild. De efterspørger måder, hvor de kan gøre en forskel for klimaet, og der er min rolle som voksen at komme med nogle kreative løsninger, der kan inspirere dem. Her gælder det om at præsentere de mange forskellige tilberedningsmuligheder, der findes med de forskellige råvarer, fortæller hun i en pressemeddelelse.

Britta Hovad Petersen går meget op i, at hendes elever bruger sanserne for at finde ud af, om fødevarerne stadig kan spises:

-Jeg plejer at sige til mine elever, at fødevarerne jo ikke kan snakke, så man kan ikke spørge dem, om de er blevet for gamle. I stedet kan de bruge deres sanser og enten smage, lugte eller se på dem. Jeg håber, at det er en huskeregel, som de vil tage med videre i livet i stedet for bare at smide et produkt ud, når de har overskredet bedst før-datoen.

Prisen Årets Madspildshelt uddeles for første gang i år og gives til en ildsjæl, som gør en forskel for børn og unges forståelse for madspild. Alle danskere har haft mulighed for at indstille personer, som de mente levede op til den beskrivelse. Hvis Britta Hovad Petersen vinder prisen som Årets Madspildshelt, håber hun, at det kan give hende et større talerør:

-Jeg vil enormt gerne være med til at udbrede viden om madspild til flere danskere. Hvis jeg vinder prisen, er det forhåbentlig muligt. I det daglige vil jeg blive ved med at gøre det, som jeg altid har gjort – at give eleverne viden og råd til at undgå madspild. Det er meget meningsfuldt, slutter Britta Hovad Petersen.

Brittas 3 bedste tips til at undgå madspild

  1. Tag et billede af dit køleskab og kolonialskab i stedet for en indkøbsliste
  2. Lav en restedag en gang om ugen, hvor køleskabet tømmes (fx reste-pizza eller reste-tapas)
  3. Vær modig og prøv nye sammensætninger
Britta Petersen 1
Pressefoto.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel