Kolding Netavis

Borchs Gård lukket for parkering

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Borchs Gård bliver en enkelt dag lukket for parkering.

Onsdag den 20. november lukkes Borchs Gård i Kolding midtby for færdsel og parkering i tidsrummet kl. 06-18, når parkeringspladsens brostensbelægning skal renoveres. Borgere, som har parkeret i Borchs Gård natten til den 20., bedes fjerne deres bil senest klokken 08 onsdag morgen, oplyser Kolding Kommune i en pressemeddelelse.

Flere steder er fugerne mellem brostenene i Borchs Gård ret brede og dybe. Det øger risikoen for, at folk kan falde, vrikke om på foden eller ødelægge hælene på deres sko.

– Man kan sagtens køre på brostenene, men det skal selvfølgelig ikke være sådan, at man kan komme til skade ved at gå på dem. Derfor renoverer vi nu belægningen ved at fylde fugerne op med stenmel, oplyser vejingeniør Erik Lønborg Birkelund fra Kolding Kommune.

– Fugning med stenmel er en billig løsning, som løser det akutte problem, indtil der på et senere tidspunkt kan laves en mere langsigtet renovering af pladsen.

Asfalt og træer

Asfalten i Borchs Gård er også i dårlig stand. Hvis vejret tillader det, vil kommunen forsøge at udbedre nogle af skaderne den 20. november.

– Asfaltarbejdet kan udføres uden at lukke Borchs Gård for parkering, så den opgave er lidt lettere at løse hen ad vejen. Men vejret kan blive er en udfordring. Hvis det regner eller bliver for koldt, kan vi kun lappe de værste huller, og så må resten af arbejdet vente til foråret, forklarer Erik Lønborg Birkelund.

Den 20. november bliver hovedparten af lindetræerne på p-pladsen også fældet og fjernet. En del af træerne er gået ud, og andre trives så dårligt, at der er risiko for nedfaldne grene og væltede træer.

Find en anden p-plads

Mens Borchs Gård er lukket, kan du finde et andet sted at parkere bilen på den mobilvenlige hjemmeside parkering.kolding.dk. Her bliver hovedparten af p-pladserne konstant opdateret, så du kan se, hvor der er ledige pladser lige nu.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel