Kolding Netavis

Børnefamilier vil sælge brugt i Kolding

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Inflationen har gjort det dyrt at være børnefamilie, og det får flere til at sælge ud af børnenes brugte tøj, sko og legetøj. Det mærker man hos populært secondhandmarked i Kolding. Foto: PR.

Inflationen har gjort det dyrt at være børnefamilie, og det får flere til at sælge ud af børnenes brugte tøj, sko og legetøj. Det mærker man hos populært secondhandmarked i Kolding.

Den dag krigen brød ud i Ukraine havde Børneloppen i Kolding allerede godt i gang i deres forretning, men inflationen har kun gjort det mere populært at sælge ud af børnenes gamle tøj, sko og udstyr. Siden februar er der er kommet 64 procent flere bookinger i forretningen.

Ifølge Emilie Albjerg, der er indehaver af Børneloppen i Kolding, er der en grund til det:

-Vi kan se, at kendskabet til os er blevet større i den seneste tid. I forbindelse med prisstigninger på husholdningsprodukter, brændstof og meget andet, så er interessen for at spare penge på børnetøj også steget, og der er mange, der gerne vil gerne sælge ud af deres skabe og skuffer, fortæller Emilie Albjerg i en pressemeddelelse.

Købt og solgt igen i samme forretning

Det er langt fra ualmindeligt, at tøj, sko, legetøj og babyudstyr, der er købt i Børneloppen, sidenhen igen bliver solgt der. Når man først har fået smag for børnenes genbrugsguld, bider det sig fast, forklarer indehaver af loppesupermarkedet:

-Vi ser typisk de samme kunder over flere omgange. Første gang er, når de venter deres første barn og er på udkig efter de små størrelser. Senere ser vi dem igen, når børnene i familien har brugt tøjet, og de er klar til at sælge det videre igen. Børnene bruger ofte kun de forskellige ting i få måneder, og derfor kan de her ting bruges af meget mere end bare et enkelt barn, siger Emilie Albjerg.

Genbrugsglæden har været stigende i Danmark de senere år. Ifølge en DBA’s Genbrugsindeks er andelen af danskere, der sælger brugt steget fra 32 procent i 2017 til 50 procent i 2022.

Efterspørgslen følger med

At det er populært at booke en salgsstand hos Børneloppen i Kolding, hænger også sammen med, at der er flere, der gerne vil købe ting til børnene brugt og billigt, mener Emilie Albjerg:

-Det kan give mere luft i et ellers stramt budget at sælge ud fra skabe og skuffer, og lige nu er efterspørgslen på brugte børneting også stor, fordi der også er flere, der gerne vil købe tingene lidt billigere.

Børneloppen, der har eksisteret i Danmark siden 2016, åbnede i foråret 2021 i Kolding, hvor der typisk er omkring 25.000 genbrugsartikler til salg på de omtrent 250 salgsstande.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel