Kolding Netavis

Bølgebrydende kunst i Riberdyb skal afføde eftertanke og mere kunst

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
En kunstinstallation bestående af kæmpestore, oppustelige bølgebrydere i kunstnerisk formationer kommer til Kolding. Pressefoto.

Noget er på vej. En kunstinstallation bestående af kæmpestore, oppustelige bølgebrydere i kunstnerisk formationer kommer i dagene 2. september til 4. september til at udfordre de mange koldingensere, der lægger vejen forbi Riberdyb.

Kunstværket BYCATCH – bifangst – er det interaktive hovedkunstværk til Trekantområdets Festuge, der har tradition for at byde på international og frit tilgængelig kunst i byrummene i Trekantområdet. Værket er skabt specifikt til Trekantområdet og har verdenspremiere i dette års festuge.

I Kolding kan de besøgende i udstillingens åbningstid i bogstavelig forstand gå ombord i kunstværket, der kommer til at ligge på åen ved Riberdyb.

Den internationale, Berlin-baserede kunstnerduo Daniel Hölzl og Abie Franklin har med BYCATCH skabt et kunstværk, der flyder på vandet, men som er inspireret af de absolut ikke-flydende betonbølgebrydere, man kender fra Vestkysten.

Skal udfordre i det offentlige rum

Kunstnerne sigter mod at udviske grænsen mellem land og vand, menneskeskabt og naturligt, midlertidigt og evigt og skabe opmærksomhed på kunst, miljø og bæredygtighed.

-Vi glæder os til at være værter for BYCATCH i Kolding og give borgerne en spændende og anderledes kunstoplevelse i storformat – og ikke mindst en ny oplevelse af og på Kolding Å. Det er altid spændende at opleve en by eller et område på en ny måde og det er netop det, kunsten kan; give store oplevelser, inspiration og stof til eftertanke. Jeg håber, at mange vil lægge vejen forbi og få en storslået oplevelse, siger formand for Kulturudvalget i Kolding Kommune og medlem af den politiske styregruppe i Kulturregion Trekantområdet, Eva Kjer Hansen (V), i en pressemeddelelse.

I Kolding åbnes kunstværket fredag den 2. september i forbindelse med åbningen af Kulturnatten. Der er artist talks med de to kunstnere klokken 17.30 og igen klokken 20.

Kunstworkshops med Byfangst

I udstillingsperioden vil BYCATCH blandt andet blive brugt som platform for forskellige talks og workshops. Blandt andet kommer den lokale designer og kunstner Maria Viftrup og afholder en række kunstworkshops, hvor børn og unge laver værker inspireret af BYCATCH, med utilsigtede og ellers ubemærkede materialer, som de finder rundt omkring i byen. Lige som en bifangst. Derfor hedder kunstworkshopsene Byfangst.

De fleste workshops er med offentlig adgang.

Ud over Kolding kan BYCATCH også opleves i Haderslev i dagene fra 24. august til 29. august og i Fredericia i dagene fra 26. august til 30. august.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel