Kolding Netavis

Bøde og sur smiley: Sorte skimmellignede plamager

Restauranten får både en bøde og en sur smiley.

Desi Indian Taste i Låsbygade i Kolding har fået en sur smiley og en bøde efter Fødevarestyrelsen den 6. maj var på en ekstra kontrol i restauranten.

Og der var flere ting, som ikke var i orden.

-I kølerummet fremstår hylder på overflader og undersider med sorte skimmellignede plamager og gamle fødevarerester. Papkasser har synligt snavs på overfladerne. Ventilationsgitter fremstår snavset og fedtet med en olieret overflade. Generelt fremstår tilvirkningsområde snavset og med synlige brændte og ældre fødevarerester ved komfurområde. Endvidere fremtår gulv med sorte belægninger langs kanter og hjørner, står der blandt andet i kontrolrapporten.

Papkasser og sølvpapir som underlag

Og så havde restauranten efter to måneder stadig ikke rettet op på noget, som blev påpeget ved en kontrol den 9. marts i år:

-Der anvendes papkasser i produktionen hvorpå gryder er placeret, ligeledes anvendes pap i kølerum, hvorpå kasser med fødevarer er placeret, pap er ikke rengøringsvenlige overflader. I produktionen har virksomheden afdækket flere hylder med sølvpapir, som skaller af og ikke er rengøringsvenligt, der er risiko for fremmedlegemer i fødevareproduktionen.

Dette forhold udløste en bøde på 5.000 kroner. Desuden har restauranten fået en sur smiley.

Ejer har været bortrejst

Indehaver Zulqarnain Ashraf forklarer til jv.dk, at han ikke selv har været til stede i virksomheden i en længere periode på grund af en rejse til sit hjemland og efterfølgende karantæne. Og det er ikke lykkedes medarbejderne, at rette op på problemerne.

Nu har Desi Indian Taste fået anmærkninger for overtrædelser af fødevarelovgivningen på minimum tre ud af de seneste fire kontrolbesøg. Det giver Fødevarestyrelsen mulighed for at tage skærpede sanktioner i brug under visse forudsætninger.

Desi Indian Taste kommer nu til, at få besøg fra Fødevarestyrelsen yderligere to gange – og det koster hver gang et gebyr.

Del denne artikel