Kolding Netavis

Bilka Kolding tester ny teknologi: Kan verificere din alder

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Som det første og eneste sted i Danmark indleder Bilka Kolding et testforsøg i sine selvbetjeningskasser, som ved hjælp af ny teknologi gør det muligt at få verificeret sin alder ved køb af alkohol. Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto)

Hvis du har alkohol i indkøbskurven, kan du nu klare indkøbet endnu hurtigere i Bilka Kolding. Et nyt system i scan-selvkasserne gør det muligt at blive aldersverificeret, uden at en medarbejder er indblandet. Det er frivilligt for kunder at bruge systemet, der er det første af sin slags i Danmark.

Som det første og eneste sted i Danmark indleder Bilka Kolding et testforsøg i sine selvbetjeningskasser, som ved hjælp af ny teknologi gør det muligt at få verificeret sin alder ved køb af alkohol.

Et nyt scanningssystem i scan-selv kasserne kan nemlig aldersverificere kunderne ved hjælp af et lille indbygget kamera, der udelukkende benyttes til den automatiske aldersverifikation.

Størstedelen af de Bilka-kunder, som tilvælger selvbetjeningskassen og navigerer udenom de medarbejderbetjente kasser, har et aktivt ønske om at forkorte indkøbsturen så meget som muligt, og med et nyt aldersgodkendelsessystem kan turen forkortes endnu mere i Bilka Kolding.

-Vi er drevet af at gøre indkøbsoplevelsen endnu bedre for vores kunder, og spotter vi et potentiale eller en mulighed for at bidrage til det, tøver vi ikke med at teste. Det er den nye aldersverificering et rigtig godt eksempel på, for ved at lade systemet anslå og verificere din alder, undgår du at vente på, at en medarbejder bliver tilgængelig for at klare aldersverifikationen. Dermed kan man klare indkøbsturen endnu hurtigere, hvis man ønsker det, fortæller Malene Kirkeby, sektionschef i Bilka Kolding, i en pressemeddelelse.

Softwaresystemet hedder YOTI og bruges i dag flere steder i verden, bl.a. i England og USA, men er endnu ikke testet på dansk grund. Det affotograferer ansigtet ud fra en række parametre, som tilsammen udregner alderen. Systemet er indstillet til at godkende alle, der som minimum vurderes til at være 25 år gammel. Er man ikke det, kan handlen ikke gennemføres, og en medarbejder vil efterspørge aldersverifikation i form af ID, som kunderne kender det i forvejen.

-Kamera, scanning og ny teknologi. Nogle vil måske undre sig, men det er der ingen grund til. Den indbyggede aldersverifikation er en helt og aldeles frivillig mulighed, som man kan benytte, hvis man vil hurtigere igennem betalingssystemet. Intet data, hverken billeder eller betalingsoplysninger, bliver gemt eller brugt, men slettes og forsvinder op i den blå luft, så snart betalingen er afsluttet. Vi, medarbejdere i Bilka Kolding, svarer naturligvis på alle de spørgsmål, som kunderne måtte have, siger Malene Kirkeby.

Testen løber foreløbig i otte uger.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel