Kolding Netavis

Bilka Kolding donerer overskudsmad til udsatte

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Bilka Kolding donerer i år overskudsmad- og varer til værdigt trængende i Kolding gennem Kolding Madhjælp.

Påskeferien nærmer sig, og selvom Covid-19 restriktioner spiller ind, så vil påsken for de fleste danskere betyde fridage og fejring af højtiden i den nære families skød med påskefrokost, påskelam og påskeæg i massevis. Men det er ikke alle, der har råd til – eller mulighed for – at holde sådan en påske.

Derfor donerer Bilka Kolding op til påske i år overskudsmad og -varer til udsatte familier og borgere gennem Kolding Madhjælp. Og det betyder meget for brugerne, især i en tid, hvor mange er blevet fyret fra deres jobs.

– Vi er meget taknemmelige for Bilkas donation, for det betyder, at vi kan hjælpe mange flere. Og vi ved, at det er en stor hjælp til vores brugere. Det er folk, der ikke kan få en hverdag til at hænge sammen, og at de får mad doneret betyder, at de kan frigøre ressourcer til for eksempel medicin eller til at forkæle deres børn en smule. Så det betyder rigtig meget, især her i påsken, siger formand for Kolding Madhjælp, Ida Jørgensen, i en pressemeddelelse.

Hjælp, hvor det gavner

I Bilka Kolding er der også glæde over at kunne hjælpe udsatte borgere i lokalområdet til en lidt bedre påske, end de ellers ville have haft.

– Vi donerede også overskudsvarer op til jul, og mit indtryk er, at det gjorde en forskel. Derfor valgte vi Kolding Madhjælp igen. Vi har som stor virksomhed et samfundsansvar, som vi gerne vil tage. Derfor er det dejligt at kunne hjælpe der, hvor det gavner. Samtidig minimerer vi noget madspild, og det giver også rigtig god mening for os, fortæller varehuschef Morten Johansen.

Vil sprede glæde i hele landet

Hele 15 af Bilkas varehuse donerer overskudsvarer til værdigt trængende gennem foreninger og organisationer i forbindelse med påsken i år. Flere af varehusene har tidligere doneret lokalt op til jul, men det er første gang, Bilka donerer overskudsmad op til påske på kædeplan.

– Vi synes, det er naturligt, at vi forsøger at gøre en forskel i de lokalområder, vores butikker ligger i – og for de mennesker, der bor der. Derfor er det også naturligt, at vi prøver at hjælpe dem, der ikke har det så nemt, mens vi andre holder påskeferie. Samtidig er det overskudmad, vi donerer, så vi forebygger også madspild. Det gør projektet dobbelt meningsfuldt, siger Mark H. Nielsen, direktør i Bilka.

Bilka donerer både varer, der har udløbsdato i lukkedagene omkring påske, og varer, de vurderer, de ikke kan nå at få solgt.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel