Kolding Netavis

Betjent var i livsfare: Overfaldet af indsat i retten

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Betjenten var i livsfare, oplyser Fængselsforbundet.

En transportbetjent fra Kriminalforsorgen blev tirsdag udsat for et særdeles groft overfald i retten i Kolding, oplyser Fængselsforbundet i en pressemeddelelse.

En indsat forsøgte, at kvæle betjenten under en pause i retssagen. Det skete i Vestre Landsret i Kolding.

Der var flere tilhørere i retssagen med relation til den indsatte. Derfor valgte Kriminalforsorgens personale, at det var bedst at føre den indsatte ud af retten og ned i et venterum. Det nægtede den indsatte og derfor blev situationen optrappet. Personalet fjernede ham med magt. I den forbindelse tog den indsatte fat om halsen på transportbetjenten og strammede til. Det lykkedes for betjentens kollegaer at få overmandet overfaldsmanden, og lagt ham i håndjern. Betjenten blev kørt til skadestuen. Det vurderes, at transportbetjenten har været i livsfare under kvælningsforsøget.

Retssagen blev efterfølgende genoptaget. Kriminalforsorgens personale anmodede om, at den indsatte blev fremstillet i håndjern. Dette blev ikke imødekommet.

Fængselsforbundets formand Bo Yde Sørensen er rystet over overfaldet:

– Det var et meget voldsomt overfald på en af vores kollegaer. Jeg håber, at han er OK, siger han i pressemeddelelsen.

Formanden finder, det er uacceptabelt, at retten vælger at fortsætte retssagen.

– Den indsatte burde være anholdt og varetægtsfængslet. I stedet vælger dommeren at fortsætte, som om intet er sket er fuldstændigt uacceptabelt. Jeg agter at rejse sagen over for justitsministeren.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Del denne artikel