Kolding Netavis

Bastian Buus tilfreds med vild weekend i Monaco

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Foto: Porsche Motorsport.

Bastian Buus sluttede som bedste rookie i anden afdeling af Porsche Mobil 1 Supercup 2022, som blev afviklet i forbindelse med Formel 1-mesterskabet på den berømte bybane i Monaco.

Det var en tilfreds Bastian Buus, som søndag eftermiddag kunne sætte hak ved årets anden afdeling af Porsche Mobil 1 Supercup. Den 18-årige racerkører sikrede nemlig placeringen som bedste rookie og en samlet niendeplads i det spektakulære ræs, som fandt sted i Monacos snævre gader, og dét til trods for en kvalifikation, som ikke gik helt som forventet.

-Det var været en utrolig weekend. Jeg havde på forhånd fået at vide, at Monaco ville blive en stor oplevelse, men jeg havde ikke i min vildeste fantasi forestillet mig, at den ville blive så ekstrem. Banen, omgivelserne, stemningen. Det har været nogle magiske dage, som jeg aldrig vil glemme, lyder det fra Bastian Buus.

-Jeg er tilfreds med resultatet, selvom det nok godt kunne have været bedre. Det er altid svært at komme til Monaco som rookie, fordi du kun har én træning før kvalifikationen. Og jeg nåede kun to-tre omgange i kvalifikationen, før jeg snittede muren og måtte køre i pit og acceptere en niendeplads. Jeg havde mere fart i mig og føler, at jeg kunne have nået top-fem. Problemet med Monaco er, at det er umuligt at overhale, medmindre bilen foran laver en fejl, så i sprintløb er startpositionen temmelig afgørende. Og der var ingen foran mig, som gjorde noget forkert under løbet, så jeg sluttede samme sted, som jeg startede.

-Men det har stadig været en rigtig god weekend. Jeg har øget min føring i rookiemesterskabet, som er mit mål for sæsonen, og jeg kan se frem til resten af kalenderen, hvor vi skal køre på baner, som jeg kender. Kæmpe tak til hele teamet for at give mig en utrolig stærk bil igen. Jeg glæder mig allerede til næste afdeling.

Næste opgave for Bastian Buus og resten af østrigske BWT Lechner Racing er tredje afdeling af Porsche Mobil 1 Supercup, som finder sted den 1.-3. juli på britiske Silverstone. Inden da stiller Buus op til tredje afdeling af Porsche Carrera Cup Deutschland for tyske Allied-Racing – dét sker den 17.-19. juni på italienske Imola.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel