Kolding Netavis

Bæredygtigt julemarked

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Julemarked i Geografisk Have. Foto: Geografisk Have.

Kom til bæredygtigt julemarked i Geografisk Have i Kolding, der byder på et mix af traditioner og fornyelse.

For 3. år i træk inviterer Geografisk Have til Bæredygtigt Julemarked den 25.-26. november i den smukke, gamle have. Boderne med de mange spændende og bæredygtige sager står klar i store telte og der er skruet op for den hyggelige julestemning.

Traditioner…

I de fleste familier er julen fyldt med traditioner og til tider tilføjer man elementer af fornyelse for at tage særlige hensyn til f.eks. de mindste i familien.

I Geografisk Have har de i år fortsat de gode traditioner for julemarkedet med telte propfyldt med hyggelige boder med bæredygtige sager og smagsprøver. De hyggeligste julemusikanter er inviteret og Julemanden kommer og hygger med de mindste.

….og fornyelse i børnehøjde

Fornyelsen i år kommer til at bestå i, at Geografisk Have har indgået et samarbejde med Kolding Bibliotek, der vil sende medarbejdere ud for at læse spændende historier højt for børnene i den hyggelige Regnvejrshytte.

En anden fornyelse er ”Dus med dyrene”, hvor man sammen med havens dyrepasser kan hilse på havens dyr, ikke mindst de populære klappegeder og høre lidt mere om den helt særlige gæst, Wilfred, som er på besøg hos gederne for tiden.

Bliver fingrene kolde kan du kigge forbi bålene, hvor der også er mulighed for at bage snobrød og poppe popcorn.

Lav din egen naturjulepynt

De fleste er begejstrede for hjemmelavet julepynt og mon der ikke altid er plads på juletræet til en hyggelig og specialfremstillet engel eller lille stjerne til.

Kribler det i fingrene, kan man boltre sig i det kreative hjørne, hvor man kan lave julepynt med natur- og havematerialer fra Geografisk Have. Både børn og voksne er velkomne.

Mangler du en bæredygtig adventskrans, kan du tilmelde dig workshoppen 26. november, hvor AnneMarie Dupont fra Cottagehaven giver instruktion og har materialer med til de skønneste bæredygtige adventskranse. Deadline for tilmelding er 22. november via Geografisk Haves hjemmeside.

Julebanko for alle

Lørdag 25. november sluttes dagen klokken 15-16 med det populære Julebanko, hvor du kan vinde skønne præmier. Alle kan være med.

Nyd den smukke efterårshave

Det milde efterår betyder, at du stadig kan opleve det smukke farvespil i bladene på træerne rundt omkring i haven. Selv når alle løvtræer har smidt bladene, er Geografisk Have stadig et meget grønt og smukt sted at gå en frisk tur og lade børnene lege i bambussen eller grotterne.

Alle sanser kommer i spil og man kan på den måde lave sit eget mix af juleoplevelser og grønne oplevelser i have og natur på én gang.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel