Kolding Netavis

Bæredygtig søndag med gratis møbler til Koldings studerende

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Sidste år deltog flere end 160 studerende i Hyg og Byg i Bronzehallen. Foto: Ulrik Pedersen, Redux – Affald og Genbrug (Arkivfoto)

Koldings studerende kan godt glæde sig til weekenden. På søndag løber eventen ”Hyg og Byg” nemlig af stablen igen.

Her bliver den store lagerhal, Bronzehallen, ved Kolding Nord Genbrugsplads for en stund omdannet til et levende laboratorium for bæredygtighed, genbrug og fællesskab, hvor de studerende bl.a. kan få gratis møbler til deres studiebolig og praktiske hjælp til at ”pimpe” og upcycle dem.

Hyg og Byg er en tilbagevendende begivenhed, som hvert år samler studerende på tværs af byens uddannelsesinstitutioner.

Men det er mere end blot en event, for formålet er også at uddanne, inspirere og promovere Koldings mange bæredygtige fællesskaber, oplyser Kolding Kommune.

De besøgende kan se frem til:

•Gratis genbrugsmøbler – indsamlet på kommunens fem genbrugspladser (tre styk per person)

•Reparér, sæt i stand, mal og byg nyt med tv-tømrer Casper Kjerumgaard som byggevært. Find ham på Instagram

•“Lær hvordan …”: Lær en ny teknik, når lokale fællesskaber i Kolding giver nye perspektiver på, hvordan vi kan arbejde med genbrug, reparation og affaldsprodukter.

•Swap Spot: Lær hvordan du reparerer dit tøj, så det holder så længe som muligt. At kende blot én eller to teknikker kan være nok til at redde din yndlingstrøje eller gøre en plettet skjorte endnu flottere end den var, da du købte den. Du kan også bytte dit tøj. Medbring dit gamle kluns, få dem kvalitetskontrolleret og få Swap-mønter til at købe nyt tøj i butikken.

•Bygning 5’s Makerspace: Lær hvordan du bruger 3D-print til at reparere dine ting og byg hydrotårne af genbrugsmaterialer.

•Huset Fundaments Future Lab: Lær hvordan du dyrker svampe i og på affaldsmaterialer. Udforsk den fascinerende verden af spiselige svampe på tre workshops, hvor du kan lære at dyrke dem derhjemme. Få også indsigt i at bruge mycelium til at omdanne affaldsressourcer til bæredygtigt og innovative design.

•Repair Café Kolding: Lær hvordan du lapper dit cykeldæk. På værkstedet viser vi dig, hvordan du får slangen fri, finder hullet og lapper det. Erfarne hænder guider dig gennem hele processen.

•Hver halve time viser vi rundt i det nye Skatkammeret, som er et stort genbrugs- og materialelager, fyldt med tonsvis af gode ting og materialer som de studerende kan hente gratis til deres projekter.

•Gratis sambusa streetfood-menu fra Multifoods til de første 120 studerende

Niels Kallesøe Sørensen, eventkoordinator hos Redux – Affald og Genbrug, der står bag eventen, glæder sig til at tage i mod de mange studerende fra både ind- og udland:

-Hyg og Byg giver ikke kun byens studerende gratis møbler til deres studenterboliger, men også en gylden mulighed for at blive udstyret med bæredygtige tips og tricks. Det er en fantastisk måde at byde de nye studerende velkommen til byen, mens de samtidig får både værktøjer og viden, fortæller han i en pressemeddelelse.

Der kører gratis shuttlebus fra Riberdyb parkeringsplads til Bronzehallen, og retur, hvert 40. minut. Første afgang er klokken 10.40 fra Riberdyb parkeringsplads – og på vejen tilbage kan de studerende have møblerne med i bussens anhænger.

Se hele programmet, og køreplan for busserne, her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel