Kolding Netavis

Amerikansk crooner på Godset

Elo Christoffersen
By Elo Christoffersen
Jazz6000 får meget fornemt af den Grammy-nominerede amerikanske crooner, Kenny Washington. Pressefoto.

En af de allerbedste nulevende jazz- og soulsangere gæster Godset fredag den 28. april, hvor Jazz6000 får meget fornemt besøg fra USA. Det er den Grammy-nominerede amerikanske crooner Kenny Washington, der kigger forbi.

De fleste har sikkert hørt Frank Sinatra og Nat King Cole synge nogle af de smukke numre, som sidenhen er blevet klassikere, vi alle kender. Mange har sidenhen forsøgt at gøre dem kunsten efter.

Hos Jazz6000 kan publikum fredag den 28. april opleve en af de bedste nulevende jazzsangere, der med sin gudsbenådede stemme fornyer de allerstørste klassikere. I 2021 blev han Grammy-nomineret i kategorien “Best Jazz Vocal Album”.

Han er kendt for at synge de gamle klassikere som ”Bye, Bye Blackbird”; ”The dock of the bay”, ”You are the sunshine of my life” med en så silkeagtig bøjelig stemme, velformet artikulation og med et så elegant swingende udtryk, at ingen kan være i tvivl om, at han er en af de største croonere med absolut crushfaktor.

Som oftest lægger ud med at synge sangene, som de oprindeligt er skrevet, men så kaster han sig ud i dristige improvisationer og rytmisk raffineret og alligevel fnuglet scatsang. Der er ikke mange, der kan gøre ham den kunst efter.

Kenny Washington sang gennem sin opvækst i New Orleans gospel i kirken og spillede desuden saxofon. Efter college var han i ni år med i flere militærorkestre, først som saxofonist, siden som sanger. Siden har han optrådt som solist i det meste af verden og har turneret og indspillet med bl.a. vibrafonisten Joe Locke, sangeren Gregory Porter og andre kendte musikere som Paula West, Wynton Marsalis, Roberta Gambarini og Eric Reed.

Sammen med et hold af danske musikere i jazzens absolutte superliga han indspillet et album på Monmartre i København, der ganske enkelt får croonerjazz til at lyde som rendyrket kunst. Han akkompagneres på Godset af Jacob Christoffersen på klaver, Jesper Bodilsen på kontrabas og Zoltan Csorsz på trommer.

Det bliver en stor crooner-aften på Godset, når de fire stjernemusikere nyfortolker klassikere, så man igen forelsker sig i dem.

Koncerten finder sted den 28. april klokken 20 på Godset i Kolding. Billetter købes på jazz6000.dk.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel