Kolding Netavis

Aktion afslørede ulovlige tatovører

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Sikkerhedsstyrelsen, Skattestyrelsen og tre politikredse gennemførte torsdag en koordineret kontrolaktion i Kolding, Odense og Aabenraa i tatovørbranchen.

Torsdag gennemførte Skattestyrelsen, Politiet og Sikkerhedsstyrelsen en større aktion, hvor de på samme tid slog til hos tatovører i Kolding, Odense og Aabenraa.

Umiddelbart blev der konstateret lovovertrædelser på alle de kontrollerede tatoveringssteder. I alt afslørede aktionen 23 ulovlige tatovører.

I Danmark skal man være registreret som tatovør hos Sikkerhedsstyrelsen, før det er lovligt at tatovere. Hovedparten af de ikke-registrerede tatovører havde heller ikke gennemført det lovpligtige hygiejnekursus, der skal hindre, at kunderne får infektioner efter tatoveringer.

-Efterlevelsen af tatoveringsloven stod ringe til på de kontrollerede steder, og der venter et efterspil. Aktionen var baseret på et tip, så det er heldigvis ikke vores generelle indtryk af branchen. Mange gør sig umage med at følge reglerne, siger kontorchef i Sikkerhedsstyrelsen, Søren Assenholt Muff, i en pressemeddelelse.

I Danmark skal både tatoveringsstedet og tatovører være registreret i Sikkerhedsstyrelsen, der sikrer kontrol med branchen. Som kunde kan man medvirke til, at loven overholdes ved at gå ind og tjekke, om den udvalgte tatovør er tilmeldt hos Sikkerhedsstyrelsen. Sikkerhedsstyrelsen udfører tilsyn med tatoveringsbranchen på vegne af Sundhedsministeriet.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel