Kolding Netavis

Æresport kommer næppe tilbage

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Æresporten blev konstrueret og sat ved Frederikshøj i forbindelse markeringen af 100 året for Genforeningen sidste sommer. Foto: BlumePress.

Æresporten er som tidligere omtalt væk fra den gamle grænse ved Frederikshøj nord Christiansfeld.

Mange synes ellers, at den historisk hører til ved Frederikshøj.

Æresporten blev konstrueret og sat ved Frederikshøj i forbindelse markeringen af 100 året for Genforeningen sidste sommer. Nu er den placeret på Søterrassen ved Slotssøen i Kolding. Og den kommer næppe tilbage til den gamle grænse, skriver Fællesavisen.

Det er kommunens kulturudvalg, der har hittet på, at porten midlertidig skal placeres ved Søteressen ved Slotsøen. Og så der lægges fra udvalgets side op til, at den senere skal placeres et sted syd for Kolding. Og her er der peget på rundkørslen syd for Vonsild.

Eva Kjer Hansen (V), formand for kulturudvalget, udtrykker glæde sig over flytningen af porten til Slotssøen.

Det er udvalgets plan, at porten skal blive i Kolding frem til i starten af september. Og placeringen er tilsyneladende udelukkende valgt, fordi Royal Run har målområde ved Slotssøen, og fordi Tour de France ruller forbi den 3. juli.

Der vil ved placeringen ved Slotssøen blive sat et infoskilt op ved porten, som vil fortælle historien om, hvem der stået for konstruktionen og hvorfor porten er lavet. En historie, som går mere end 100 år tilbage – og som hører hjemme ved den gamle grænse ved Frederikshøj, skriver Fællesavisen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Del denne artikel