Hvad mener borgerne om affald og genbrug? Det vil Kolding Kommune nu forsรธge at finde ud af.
Populรฆrt sagt har der vรฆret fuld skrald pรฅ affald og genbrug siden 2014, hvor et enigt byrรฅd vedtog Kolding Kommunes affaldsplan. Der kan sรฆttes flueben ved en lang rรฆkke initiativer, som fulgte med Affaldsplan 2014-2024. Dรธgnรฅbne genbrugspladser, indsamling af madaffald, udvidelse af miljรธstationerne og byggeri af ny genbrugsplads er eksempler pรฅ projekter, som kommunens borgere i dag kender, benytter eller har i udsigt inden lรฆnge.
Derfor er det nu tid til at finpudse og optimere pรฅ affaldsinitiativerne โ og sรฆtte nye tiltag i gang. Alt sammen sรฅ Kolding Kommune kan genbruge og genanvende endnu mere. Onsdag 6. februar vedtog Teknik- og Klimaudvalget at sende den nye affaldsplan i Kolding Kommune i hรธring โ en plan, der tager afsรฆt i de ambitiรธse projekter, der blev sat i sรธen i 2014. Det skriver Kolding Kommune i en pressemeddelelse:
– Det er vores klare mรฅl fortsat at vรฆre med helt i front, nรฅr det gรฆlder den grรธnne omstilling og cirkulรฆr รธkonomi, siger formand for Teknik- og Klimaudvalget, Jakob Ville.
– Og her er affald og genbrug et af de vigtigste omrรฅder. Derfor glรฆder jeg mig til at gรฅ i dialog med alle de borgere i Kolding Kommune, der har en mening om affaldsplanen.
Affaldsplanen sรฆtter retningen for de nรฆste seks รฅr og tager udgangspunkt i tre fokusomrรฅder: Affaldsforebyggelse og bรฆredygtigt forbrug, Borgerens centrum โ samskabelse af lรธsninger og Mere og bedre genanvendelse.
Dialog om affaldsplanen
Nรฆste skridt er hรธringsprocessen, som starter 11. februar og fortsรฆtter de nรฆste otte uger. Borgere, politikere og andre interessenter inviteres til dialogmรธder og events pรฅ bรฅde traditionelle og utraditionelle steder og mรฅder.
– Vi mรธder borgerne, hvor de er โ pรฅ genbrugspladserne, nรฅr de kรธber ind, nรฅr de tager bussen eller nรฅr de gรฅr til sportskampe. Og sidst, men ikke mindst, inviterer vi til borgermรธde pรฅ Koldinghus, fortรฆller Jakob Ville.
Hvis man som borger ikke har mulighed for at mรธde op, skal man selvfรธlgelig ikke brรฆnde inde med noget:
– Alle er velkomne til at give deres input til affaldsplanen. Vi bliver glade for hver eneste konstruktive kommentar pรฅ mail, slutter Jakob Ville.
Efter 5. april behandler Renovation de input og รฆndringsforslag, som er indsamlet i lรธbet af hรธringsperioden. Derefter forelรฆgges affaldsplanen igen for Teknik- og Klimaudvalget og kommer til sidst til afstemning i byrรฅdet.
Fakta
Affaldsplan 2019-2024 beskriver Kolding Kommunes mรฅl og aktiviteter for forebyggelse og effektiv udnyttelse af affald. Planen er et krav i affaldsbekendtgรธrelsen og fastlรฆgger prioriteringer af aktiviteterne i de nรฆste seks รฅr.
Affaldsplanen kan ses pรฅ kolding.dk/affaldsplan. Kommentarer og input skal sendes til re********@*****ng.dk.
I dialog om affaldsplanen
Sรธndag 24. februar kl. 10-11.30: Genbrugspladsen Christiansfeld
Sรธndag 3. marts kl. 12-13.30: Genbrugspladsen Vamdrup
Tirsdag 5. marts kl. 13.30-15: Genbrugspladsen Lunderskov
Sรธndag 10. marts kl. 10-11.30: Genbrugspladsen Bronzevej
Onsdag 13. marts kl. 18: Kolding Stadion. Kvartfinalen i Pokalturneringen โ Kolding vs. FC Midtjylland
Sรธndag 17. marts kl. 10-11.30: Genbrugspladsen Gejlhavegรฅrd
Torsdag 21. marts kl. 10-19: Kolding Storcenter
Fredag 22. marts kl. 10-19: Kolding Storcenter
Onsdag 27. marts kl. 19-21: Koldinghus, Riddersalen (tilmelding nรธdvendig)
Onsdag 3. april kl. 14-18: Busterminalen, Mazantigade
Torsdag 4. april kl. 14-18: Busterminalen, Mazantigade