Hun har vรฆret i lรฆre pรฅ Christie’s Sdr. Hostrup Kro, og forleden klarede Lena Hahn Atzen sin svendeprรธve pรฅ HANSENBERG i sรฅ fornem stil, at det blev til en guldmedalje.
Under sin uddannelse til gastronom pรฅ erhvervsskolen HANSENBERG i Kolding har Lena Hahn Atzen engageret sig i kampagnen “Vejen til en erhvervsuddannelse”, hvor hun via Erhvervsskolernes Elevorganisation (EEO) har vรฆret ude som rollemodel hos elever i 7.-10. klasse i grundskolen.
Og hvilken rollemodel! For sammen med resten af sit hold har Lena Hahn Atzen vรฆret til svendeprรธve i HANSENBERGs helt nye kรธkken – og med tre 12-taller ud af tre mulige sikrede hun sig en af de sjรฆldne guldmedaljer inden for kokkefaget.
-Det var en lettelse og befrielse, for jeg syntes ikke selv, at det gik sรฅ godt. Jeg var presset og emotionel, for det er jo en dag, man har glรฆdet sig til – og pludselig skal man sรฅ se, om man kan leve op til det, man har sat sig op til, fortรฆller hun i en pressemeddelelse.
Lena Hahn Atzen har under sin uddannelse vรฆret i lรฆre pรฅ Christie’s Sdr. Hostrup Kro.
-Guldmedaljen betyder, at jeg har gjort det bedste, jeg kunne gรธre. Den viser, at jeg har taget min uddannelse seriรธst – ogsรฅ over for min mester. Det er dem, der har lรฆrt mig op, og nu fรฅr de noget igen, siger Lena Hahn Atzen og sender ogsรฅ en tak til sine faglรฆrere pรฅ skolen:
-Det har betydet utrolig meget for mig at have lรฆrere, som kigger pรฅ eleverne som individer. Det er dejligt at blive set som en person. De gรฅr op i alle deres elever, og vi bliver alle sammen omfavnet pรฅ det niveau, vi er pรฅ – eller gerne vil nรฅ op pรฅ.
Faglรฆrt efter flere omveje
For Lena Hahn Atzen har vejen, der ledte hen til kokkeuddannelsen, vรฆret belagt med brosten, hvilket er den primรฆre grund til, at hun i sin tid valgte at blive EEO-rollemodel.
Formรฅlet med EEO’s initiativ er nemlig, at unge rollemodeller – ved at fortรฆlle om deres egen vej til en erhvervsuddannelse – kan hjรฆlpe skoleelever med at blive mere afklarede i deres uddannelsesvalg.
-For mig er det vigtigste at skabe en tryghed om det at vรฆlge selv. Man skal for eksempel ikke vรฆre bange for at skuffe sine forรฆldre – den tanke fylder mere i deres hoveder, end det er nรธdvendigt. Mange fรธler, at de stรฅr med et “for evigt valg”. Men man kan sagtens vรฆlge om og lรฆgge til, pรฅpeger Lena Hahn Atzen.
Og Lena Hahn Atzen ved, hvad hun taler om, for hun har vรฆret pรฅ en omvej, inden hun nu kan kalde sig udlรฆrt gastronom. Med sig pรฅ sit CV har hun en STX, for det lรฅ i kortene, at hun skulle vรฆre dyrlรฆge.
Kortene viste imidlertid ikke, hvad hun egentlig havde lyst til at uddanne sig til:
-Min vej til en ungdomsuddannelse har vรฆret kaotisk. Jeg var god i skolen, men har aldrig vรฆret et sรฆrligt selvstรฆndigt barn, sรฅ jeg tog andres drรธmme til mig. Og i 9. klasse fik jeg at vide af de voksne, at jeg gerne ville i gymnasiet. Men jeg bรธvlede med det, for lysten var der ikke. Heldigvis fik jeg god hjรฆlp fra mine lรฆrere og klassekammerater, og jeg kom igennem, hvilket var en sejr.
Fรฅr hele pakken med
I gymnasietiden havde Lena Hahn Atzen et fritidsjob som ufaglรฆrt tjener. Og mens dyrlรฆgeplanerne blev lagt pรฅ hylden, formede der sig en ny fremtidsplan:
-Jeg fortsatte som ufaglรฆrt tjener i mit sabbatรฅr, for jeg vidste ikke, hvad jeg skulle efter gymnasiet. Lige sรฅ stille begyndte interessen at komme for kรธkkenet. Jeg fandt ud af, at jeg trives rigtig godt i en hverdag, hvor man ikke helt ved, hvad man mรธder ind til.
Lena Hahn Atzen har dog en klokkeklar plan for, hvad hun snart skal mรธde ind til, for hun skal nu i lรฆre som tjener pรฅ Molskroen.
-Jeg hรฅber, det kan styrke mig, at jeg fรฅr hele pakken med – altsรฅ bรฅde tjener- og kokkeuddannelsen. Pakken giver mig nogle gode forudsรฆtninger, hvis jeg vil lรฆse videre, vรฆre selvstรฆndig – eller mรฅske vรฆre dygtig nok til at blive faglรฆrer pรฅ en erhvervsskole.
Lena Hahn Atzen havde – med egne ord – “ikke de store kulinariske egenskaber”, inden hun startede pรฅ uddannelsen til gastronom, men hun pรฅpeger, at det har vรฆret fedt at vokse med et fag, som det viste sig, hun var rigtig god til.
Sรฅ god, at hun nu bรฅde har svendebrev og guldmedalje.
-Det har betydet utrolig meget for mig at have lรฆrere, som kigger pรฅ eleverne som individer. Det er dejligt at blive set som en person, siger Lena Hahn Atzen. Foto: HANSENBERG. Lena Hahn Atzen har under sin uddannelse engageret sig i kampagnen “Vejen til en erhvervsuddannelse”. Foto: HANSENBERG. Interessen for kokkefaget er kommet stille og roligt for Lena Hahn Atzen. Foto: HANSENBERG. Med tre 12-taller ud af tre mulige var guldmedaljen hjemme for Lena Hahn Atzen til svendeprรธven pรฅ HANSENBERG. Foto: HANSENBERG.