Kolding Netavis

930.000 liter spildevand løbet ud: Her må du ikke bade

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Kolding Kommune fraråder badning ved Rebæk Strand og ved Fjordbadet på Lyshøj Allé (billedet). Foto: BlumePress (Arkivfoto)

Efter udslip af spildevand bør du ikke bade to steder i Kolding.

Mandag eftermiddag slap ca. 930 kubikmeter (930.000 liter) spildevand ud fra BlueKoldings forrenseanlæg ved Kolding Åpark. Udslippet af det mekanisk rensede spildevand skyldtes en menneskelig fejl i forbindelse med vedligeholdelse af anlægget. Så snart fejlen blev opdaget, blev udslippet stoppet, oplyser Kolding Kommune.

Efter kontakt med Styrelsen for Patientsikkerhed og ud fra et forsigtighedsprincip fraråder Kolding Kommune nu badning ved Rebæk Strand og ved Fjordbadet på Lyshøj Allé.

Der bliver taget prøver af badevandet ved de to strande i morgen, onsdag, og først når resultaterne af disse prøver er klar fredag, vurderer Kolding Kommune i samarbejde med Styrelsen for Patientsikkerhed, om det vil være sikkert at bade ved Rebæk Strand og Fjordbadet.

-Vi ved ikke, om badevandet er forurenet med spildevandet, men efter at have været i kontakt med Styrelsen for Patientsikkerhed fraråder vi nu badning, da der er en risiko for forurening med colibakterier ved udslip af spildevand. Det kan give maveproblemer med kvalme og opkast, hvis man kommer til at sluge noget af vandet. Derfor kan vi ikke vente på analyser, oplyser miljømedarbejder Lars Hede Hansen, Kolding Kommune.

Der er i dag sat skilte op på Rebæk Strand og ved Fjordbadet, der oplyser om, at badning frarådes. Desuden er det markeret i app’en Badevand og på hjemmesiden badevandet.dk.

-Udslippet sker på et tidspunkt, hvor den officielle badesæson endnu ikke er skudt i gang. Men der er mange, der vinterbader, især ved Fjordbadet, og aktive sportsfolk på vandet og derfor har vi givet vinterbadeklubben ’Hop i fjorden’, roklubben og kajakklubben direkte besked, så de kan orientere deres medlemmer om udslippet, fortæller Lars Hede Hansen.

Når prøveresultatet forelægger på fredag, vil Kolding Kommune igen informere de berørte klubber og oplyse på kolding.dk og badevandet.dk om, hvorvidt badning igen er tilrådeligt.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel