Kolding Netavis

400 meter gydestryg er klar

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Sådan ser det nye gydestryg ud. Foto: Kolding Sportsfiskerforening.

Det nye gydestryg ved Åkær Å – 400 meter opstrøms sammenløb mellem Åkær Å og Vester Nebel Å – er blevet færdigt.

Det nye gydestryg er lavet, fordi Åkær Å to steder var begyndt at gnave sig direkte ind i baneskråningen med risiko for togdriften mellem Kolding og Lunderskov.

Derfor lavede Banedanmark et sikringsprojekt, som tager farten af åen ved at gøre åen bredere og så lave en stenvold i svingene ved baneskråningen. Det er i sig selv et mindre projekt; men det at få etableret arbejdspladser ved landevejen, lave vej til maskiner og materiale, så de kan komme ned til åen, var i sig selv et større omkostningstungt projekt. Det løb op i cirka 12.293 kroner, oplyser Kolding Sportsfiskerforening.

For at tage farten af åen har Banedanmark lavet åen væsentlig bredere og så forstærket svingene, hvor åen gnaver ind i baneskråningen med nogle store stenvolde. Den brede del, hvor Banedanmark tager farten af åen er 20 meter lang og otte meter bred og er lavet som et gydestryg.

Nu er det nye gydestryg så færdigt og er derfor taget i brug. Gydestryget venter nu på, at havørrederne vil gyde i det engang i december.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Del denne artikel