Kolding Netavis

200 dykkere på natdyk i Lillebælt

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Den 2. november 2019 præcis klokken 20.19 regner man med at 200 dykkere vil hoppe i det mørke Lillebælt i et samlet forsøg på at slå danmarksrekord men også for at være en del af eventen Divers Night.

En novemberaften i 2018 slog man i Lillebælt alle rekorder. Hele 162 dykkere hoppede i vandet den aften og satte derved lokal verdensrekord med flest dykkere samlet på en lokation. Nu er man klar til at gøre det igen på lørdag og denne gang forventes at omkring 200 dykkere vil deltage i dykket.

En samling af dykkerklubber, dykkercentre og foreninger har igen i år samlet deres kræfter som omdrejningspunkt for en fantastisk event i mørket. Men filosofien hygge, dykning og kage samles, gamle som unge, en kold novemberaften og ligger an til vinterens største dykkerevent i Lillebælt.

Arrangementet er et uafhængig, non-profit og gratis arrangement som drives af frivillige kræfter og styres af en styregruppe. Alt overskud fra et amerikansk lotteri, samt salg på pladsen går ubeskåret til julemærkehjemmet, oplyser arrangørerne.

– Der er noget unikt over at dykke om natten, enten kan man lide det eller ej – men prøves skal det helt sikkert og hvilken dag at gøre det på end sammen med 200 andre ligesindede, fortæller Bo Eriksen som er en del af styregruppen for Divers Night Lillebælt.

– Det er et sand sceneri der udspiller sig i overfladen og under vandet når så mange lyskegler eller lyssværd bryder det mørke vand. Det er en fed oplevelse for både dykkeren men så ment også for alle de som vælger at kommer og kigge på, smiler Bo.

Diversnight startede som for over 10 år siden i Norge som en social event i den mørke tid og siden da har over 23000 dykkere fra 25 lande været i vandet hver eneste år. Tone Svee Dahl som grundlage arrangementet lage vægten på det sociale, hygge og kagen som værende omdrejningspunktet.

Divers Night Lillebælt arrangement er det største arrangement i Danmark.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel