Kolding Netavis

148 p-pladser forsvinder: Jagter alternative muligheder

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

148 parkeringspladser forsvinder allerede fra mandag.

148 kommunale parkeringspladser på Universitetsparken 1 i Kolding nedlægges i forbindelse med, at UC SYD går i gang med at bygge nyt campus ved siden af Syddansk Universitet, SDU, hvor universitetet i dag har egne parkeringspladser. Universitetet er garanteret et bestemt antal p-pladser på matriklen og overtager derfor de kommunale p-pladser, når UC SYD rykker ind, oplyser Kolding Kommune i en pressemeddelelse:

– Der er i forvejen pres på vores parkeringspladser i Kolding midtby, så det vil selvfølgelig kunne mærkes, når der forsvinder 148 p-pladser. Foruden de 50 pladser ved Marina Syd er vi i fuld gang med at finde flere andre alternative parkeringsmuligheder i den del af byen, og vi skal nok melde ud, lige så snart aftalerne falder på plads, siger afdelingsleder Heine Fischer Møller fra Trafik, Vej og Park.

Sværere at finde en p-plads

De kommunale p-pladser ved universitetet bruges i vidt omfang af studerende fra områdets mange uddannelsesinstitutioner. De får i en periode sværere end normalt ved at finde et sted at parkere.

– Hvis de studerende og områdets andre bilister overhovedet har mulighed for det, vil jeg opfordre dem til at gå, cykle eller tage bus/tog, så vi letter presset på p-pladserne en lille smule, mens vi forsøger at finde alternative p-pladser, oplyser Heine Fischer Møller og fortsætter:

– Hvis man er nødt til at køre i bil, vil jeg først og fremmest anbefale bilisterne at køre flere sammen. Herudover er det en ide at bruge vores mobilvenlige hjemmeside parkering.kolding.dk, som viser, hvor der aktuelt er ledige p-pladser i midtbyen. Lægger man funktionen ind på sin mobiltelefon, kan man hurtigt skaffe sig et overblik over mulighederne, når man møder om morgenen.

I umiddelbar nærhed af campusområdet er det nok lettest at finde en ledig p-plads på Riberdyr eller i Føtex’ p-hus, men begge steder er der en tidsbegrænsning på tre timer. Hvis man køber et dags- eller månedskort, er der dog fri parkering på Riberdyb – læs mere på www.kolding.dk/parkering.

Sammenlagt er der 2470 kommunale og andre offentlige p-pladser i Kolding midtby. I lokalplanen for campusområdet er der åbnet mulighed for at bygge et p-hus, som ventes opført i forlængelse af UC SYDs byggeri.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel