Kolding Netavis

14-årige Phillip hjemvendt fra VM

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Privatfoto.

Phillip var til junior VM i klatring.

14-årige Phillip Fyhn, der til daglig klatrer i Kolding Klatreklub, deltog for første gang i en international klatrekonkurrence i sommer. En vild oplevelse, der har givet ham blod på tanden:

– Det har været helt vildt fedt at kunne få lov til at deltage i Junior VM (JVM). Det var min første internationale konkurrence, hvilket jeg også godt kunne mærke. Der var en helt anden stemning inde på pladsen i forhold til at være til konkurrence i lille Danmark. Vi var 11 junioratleter fra Danmark plus en træner og en pige fra Youth b, der var med som moralsk opbakning. Vi havde et fantastisk fællesskab og bakkede hinanden op, fortæller Phillip Fyhn i en pressemeddelelse og fortsætter:

– Jeg deltog i leed og speed klatring. I speed slog jeg min personlige rekord, som nu er nede på 14,5 sekunder. Jeg er helt vildt glad for min nye personlige rekord, eftersom det kun var 4. gang jeg prøvede speedklatring.

Speedklatring er klatring på tid på en 15 meter høj væg, hvor klatrene sikres med reb.

Lead klatring er klatring på minimum 12 meter høj klatrevæg med en 15 meter lang klatrerute. Der dystes om kontrolleret, at nå længst muligt op ad væggen. Klatrene sikres med reb.

Phillip Fyhn har ikke haft mulighed for at træne op til speedklatring, da Kolding Klatreklub endnu ikke har en speedklatrevæg. Men det regner de med bliver en del af de nye byggeplaner for klatreklubben i 2020.

Formand Jens Winbladh fortæller:

– Vi har i det sidste halve år været i gang med en proces for at finde ud af, hvordan vi kan udvide vores klatrefaciliteter, samtidig med at vi ønsker at forbedre de tilhørende omklædnings- og sociale ”hænge-ud-områder” i klubben. ”Vi er nu så småt ved at være klar til at søge fondspenge til at supplere de midler vi selv har sparet sammen i klubben.

Phillip Fyhn glæder sig til at klatreklubben får nye og bedre faciliteter, så han kan fortsætte med at blive endnu bedre til at klatre. Han er netop kommet hjem fra boulder EM, hvor han endte på en 42. plads. Nu ser han frem til oktober, hvor han drager til EM i lead og speed klatring, som afholdes i Rusland. Imens fordriver han tiden med at deltage i Boulder Cup i weekenden – lørdag den 5. oktober her i Kolding, hvor mange af de bedste klatrere i Danmark mødes til konkurrence og hyggeligt samvær. Boulder klatring er klatring på lav væg uden sikkerhedsreb. Klatrene dyster på tid om at klatre flest mulige ruter.

Phillip Fyhn har klatret i 6 år og vandt sidste år Danmarksmesterskaberne. Han har desuden deltaget i DM, NM og EM.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *