Kolding Netavis

Se “Fjender” på teatret

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Foto: Thomas Bertelsen.

Fjender handler om mødet i Ingenmandsland i julen 1914.

Kolding Teaterforening viser forestillingen ”Fjender” på Comwell Kolding Teater tirsdag den 24. oktober.

Om forestillingen, der hviler på virkelige begivenheder, lyder det:

-To fjender mødes i ”Ingenmandsland” mellem skyttegravene. Første verdenskrig har været i gang i fem måneder. En million personer er døde. Hvem gør det første udfald? Tyskeren eller englænderen? Åndeløs spænding, men så … hilses der, vises billeder, spises delikatesser, skåles og …. spilles fodbold! Julefreden 1914 er indtruffet.

Der er igen krig i Europa. ”Fjender” er Dansk Rakkerpak & Faster Cools bud på en pacifistisk teaterforestilling med fokus på mennesket bag soldaten.
Forestillingens dialog indeholder både alvor, komik og håb og bakkes op af et præcist kropssprog, nykomponeret musik, et gennemarbejdet lyd– og lysdesign og en spektakulær scenografi.

Det hele serveres af to veloplagte skuespillere i en skarp instruktion. I forestillingen indgår endvidere dokumentariske filmklip og billeder fra både Julefreden 1914 og første verdenskrig generelt, der supplerer skuespilpræstationerne og skaber autentisitet.

I rollerne som de to fjender ser vi Niels Grønne og Søren Møller Pedersen. Folmer Gry Kristensen har instrueret. Manuskriptet til forestillingen er skrevet af Andreas Dawe – i samarbejde med holdet.

Forestillingen er produceret af egnsteatret, Dansk Rakkerpak og Faster Cools. Den begynder klokken 19.30 på Comwell Kolding Teater, og billetter kan købes på www.billetten.dk.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Del denne artikel