Kolding Netavis

Ny leder af Folkekøkkenet

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Pressefoto.

Folkekøkkenet i Kolding har nu ansat sin fjerde leder siden 2020.

31-årige Mike Poulsen er fra 1. juli ansat som ny leder af det sociale værested Folkekøkkenet på Haderslevvej i Kolding. Værestedet er et omsorgstilbud målrettet til mennesker, som er ramt af ensomhed, psykiske udfordringer, misbrug eller tidligere misbrug.

Mike Poulsen har siden februar været konstitueret leder i Folkekøkkenet, hvor han allerede i 2021 blev ansat som socialrådgiver, så han kender værestedet og gæsterne godt.

-Jeg glæder mig til – sammen med de øvrige ansatte og vores frivillige – fortsat at kunne støtte og hjælpe mennesker med at højne deres sundhedstilstand, give dem et socialt tilhørsforhold og sikre nogle menneskelige relationer, fortæller den nye leder af Folkekøkkenet.

Mike Poulsen har tidligere arbejdet i Botilbuddet Sjællandsgade i Esbjerg og den sociale Café Paraplyen i Varde. Før da havde han en flerårig karriere i Forsvaret.

Han er uddannet socialrådgiver. Han bor i Esbjerg med sin kæreste Maja. I sin fritid spiller han ishockey et par gange om ugen, og han bruger en del tid på at renovere hus. Han tager også gerne på en skitur, hvis han får muligheden for det.

50-70 gæster i Folkekøkkenet

I Folkekøkkenet, som er en del af KFUM’s Sociale Arbejde, kommer der dagligt 50-70 gæster, som har mulighed for at deltage i en lang række sociale aktiviteter. Gæsterne har også mulighed for at få hjælp fra en socialrådgiver, støtte i kontakten med myndigheder og hjælp i forhold til MitID, e-Boks, IT mv. Folkekøkkenet kan også hjælpe gæsterne videre til KFUM’s Sociale Arbejdes gratis, uvildige økonomi- og gældsrådgivning, retshjælp, konfliktrådgivning, ludomanibehandling og andre former for hjælp og støtte.

Folkekøkkenet har en samarbejdsaftale med Kolding Kommune, og værestedet samarbejder desuden med blandt andet Kolding Misbrugscenter, læger, Kriminalforsorgen, Gældsstyrelsen og andre væresteder i Kolding Kommune.

KFUM’s Sociale Arbejde hjælper børn, unge og voksne i udsatte livssituationer, eksempelvis ensomme, hjemløse, psykisk sårbare, mennesker i misbrug og fattigdom, sårbare familier og andre, som står udsat. Med 200 institutioner og sociale tilbud – heraf 27 sociale caféer og væresteder – 1.200 ansatte og 2.750 frivillige er KFUM’s Sociale Arbejde en af Danmarks største sociale diakonale organisationer.

Mike Poulsen er Folkekøkkenets fjerde leder. Siden Folkekøkkenet fusionerede med værestedet Regnbuen 1. februar 2020 har der været tre forskellige daglige ledere. Men med den fjerde leder, skulle det gå bedre, da Mike Poulsen i forvejen kender værestedet og brugerne godt.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Del denne artikel