Kolding Netavis

Jubilæum: Hundrede gange rundt om Jorden på 20 år

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Pressefoto.

Sydbyens Cykelklub Kolding fylder 20 år, og det fejres med helstegt pattegris og en cykeltur.

Af paragraf 1 i vedtægterne for Sydbyens Cykelklub Kolding (SCK) fremgår, at klubbens formål er at fremme interessen for cykelsport på motionsniveau, så det sportslige går lige op med det sociale.

-Derfor fejrer vi naturligvis 20-års jubilæet med helstegt pattegris og fadøl for medlemmer og påhæng. Festen er den 26. maj, og der er helt sikkert mange, som mødes igen til klubtræning den følgende søndag, så jubilæet også bliver markeret med en cykeltur. Cykeltræning og godt kammeratskab går op i en højere enhed, for man får bare et helt særligt forhold til dem, man træner og sveder sammen med, fortæller SCK’s formand, Raymond Sindholt, i en pressemeddelelse.

Trænede uformelt sammen

SCK blev stiftet i foråret 2003, og fundamentet var en gruppe cykelmotionister, som ganske uformelt trænede sammen med udgangspunkt fra Junghansvej i Kolding.

Siden har SCK udviklet sig til et fællesskab af cirka 100 cykelmotionister i alle aldre, størrelser og af begge køn, som træner flere gange om ugen fra Kvarterhuset, Junghansvej 121. Racercykel om sommeren og mountainbike om vinteren.

Eneste krav for at være med er, at man bærer cykelhjelm og kører på racercykel eller mountainbike. Rytterne deles i flere grupper efter niveau.

“Café-hold”

Klubben rummer også et ”café-hold” for superseniorerne, som mødes i Kvarterhuset mandag formiddag til kaffe, rundstykker og naturligvis en cykeltur. En populær begivenhed i klubben er den årlige træningstur en uge sydpå til bjerge, der få den lokale Skamlingsbanken til at ligne en lille knold på vejen.

-Jeg vil lige advare om, at cykeltræning i SCK er vanedannende. Vi er rigtig mange, som har været med i alle 20 år og som slet ikke kan forestille os et liv uden cykeltræning og det store netværk af andre cykelsportsinteresserede, som er en vigtig sidegevinst ved klublivet. Og så slider vi virkeligt på landevejene. Mit forsigtige skøn er, at 100 medlemmer hver træner gennemsnitligt 2000 kilometer om året. Set over 20 år er det blevet til en distance på cirka hundrede gange rundt om Jorden, lyder det fra SCK-formanden, som opfordrer alle med lyst til bare lidt fart på raceren til at møde op i klubben.

Her trænes fra Kvarterhuset på Junghansvej cirka 50-60 kilometer hver tirsdag og torsdag klokken 18.00 og om søndagen en lidt længere tur med afgang kl. 10.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel